Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Міжрегіональний форум у м. Одеса

02/04/2024

28-29 березня відбувся Міжрегіональний форум ЦНАП «Синергія Півдня». Гостинна Одеса приймала у себе спеціалістів ЦНАП Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Основна мета заходу – підтримка розвитку мережі ЦНАП у період турбулентності, поширення позитивного досвіду й успішних практик створення нових ЦНАП, запровадження цифрових інструментів, а також налагодження співпраці та взаємодії між учасниками процесу надання адмінпослуг, забезпечення безперебійної роботи ЦНАП в умовах воєнного часу.

Вітальна частина розпочалася із вшанування пам’яті загиблих Захисників та Захисниць України та офіційного відкриття Міжрегіонального форуму. А далі розпочалися надзвичайно насичені та цікаві дні навчання. Дводенна програма була представлена 4-а блоками:

- стан та перспективи розвитку сфери надання адміністративних послуг і мережі ЦНАП в умовах кризи та відновлення;

- формування та реалізація державних політик з відновлення і розвитку послуг, їх надання через ЦНАП;

- успішні кейси регіональної влади з розвитку та підтримки мережі ЦНАП;

- дієві ЦНАП в умовах кризи та відновлення. Місцевий вимір.

На думку учасників форуму Куцурубської територіальної громади цей захід своєчасний та актуальний. Адже, представники ЦНАПів трьох південних областей мали можливість прослухати та обговорити безліч важливих напрямків у своїй роботі. Було розглянуто питання відновлення зруйнованих та пошкоджених приміщень ЦНАПів у територіальних громадах, подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно, а також ведення Реєстру пошкодженого та знищеного майна. А ще говорили про забезпечення надання послуг у сфері соціального захисту ветеранів та членів їх родин на місцевому рівні, впровадження «єдиного вікна» для ветеранів війни в ЦНАП. Своїм досвідом та успішною роботою поділились керівники ЦНАП південних областей та гості із Дніпропетровської і Львівської областей.

Кожен із учасників форуму збагатився знаннями та корисною інформацією. Робота не зупиняється, адже ЦНАП - єдина точка доступу до адміністративних послуг у громадах.

Всі новини →