Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Тижневі підсумки Миколаївської РВА!

29/03/2024

Миттю пролетів ще один робочий тиждень.

Сьогодні зі скорботою згадуємо ранок 29 березня 2022 року, коли російська ракета вдарила по будівлі Миколаївської ОВА та вбила мирних людей, які прийшли на роботу. Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам'ять загиблих. Співчуваємо рідним. Пам'ятаймо!

Традиційно про головне в оперативному зведенні

Важливим заходом тижня був пресбрифінг 27 березня - це вже третій.

Серед порушених питань цільове використання коштів з бюджетів усіх рівнів. Працюємо так, аби виключити будь-які корупційні складові й забезпечити повну прозорість і підзвітність. Усі районні видатки у публічному просторі.

Пріорітетом залишаються гарантії виплат державних соціальних допомог. Як завжди в повному обсязі виконуємо ці завдання.

Із постійного - увага функціонуванню захисних споруд. В громадах триває процес вдосконалення укриттів та сховищ всіх типів. Частина коштів ТГ спрямовується на ремонт та будівництво укриттів в закладах освіти та об’єктах соціальної сфери. Станом на сьогодні відремонтовано 20 об’єктів цивільного захисту, з них 12 укриттів в закладах освіти.

Також зосереджені на програмі єВідновлення. Подолати наслідки допомагають волонтери, міжнародні донори, благодійні організації. Це пришвидшує відбудову.

Нагадаємо, що подати інформаційне повідомлення про пошкоджене або зруйноване майно можна на порталі чи в застосунку Дія, а також через ЦНАП або нотаріуса.

Вже найближчими днями стартує в Первомайській громаді демонтаж школи, яку було зруйновано ще у 2022 році. Навчання тут неможливе через пошкодження конструкцій. Роботи дороговартісні, подібні проєкти на Миколаївщині реалізуються за гроші іноземних донорів. У цьому випадку - компанією "Mission East" у співпраці із "Нео-Еко Україна". При розборі завалів все будівельне сміття сортуватимуть. А потім задача «із зірочкою» - відбудувати нову та сучасну школу.

На базі Калинівського та Михайло-Ларинського ліцеїв цього тижня запрацювали ще два стаціонарні класи безпеки. Тут діти будуть у теорії і на практиці навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час тривог, безпечного відпочинку на природі, біля водойм.

Днями на нашій базі відбувся семінар–навчання щодо соціального захисту прав дітей в умовах воєнного стану. За час війни кожна українська дитина у будь-якому разі зазнала порушень своїх законодавчо закріплених прав. Основним на заході була методична підтримка Служб у справах дітей ТГ з цього питання.

Днями у с. Радісний Сад в рамках державного проєкту розпочала свою роботу поліцейська станція та приступив до службових повноважень поліцейський офіцер громади. Сподіваюсь, приводів звертатись до поліції буде якнайменше, а поліцейський буде кожному надійним помічником.

Брав участь у відкритті Кубку з футзалу «Вклоняюсь кожному герою та героїні низько» серед команд нашого району - це вже третій етап змагань. Першість виборювали команди Галицинівської, Степівської, Березанської, Радсадівської, Нечаянської громад. Ці змагання стали не лише платформою для демонстрації спортивних досягнень та майстерності, а й чудовою можливістю для учасників відновити емоційний баланс, поділитися посмішками, спілкуванням і радістю від можливості займатися улюбленим видом спорту в колі друзів. Щира вдячність всім командам за активну участь, тренерам за підготовку учасників та організаторам цього спортивного дійства.

Спорт єднає, спорт загартовує, спорт – це сильна нація!

На цьому тижні виповнюється 80 річниця звільнення Миколаївщини від нацистів. А сьогодні наші воїни звільняють Україну від російських загарбників. Незмінним залишається одне–ми боремося за свою свободу, право бути українцями і жити на рідній землі.

У громадах району відзначають Дні визволення, вшановують пам’ять загиблих у Другій світовій, покладають квіти до пам’ятних знаків та братських могил.

Земний уклін усім, хто бився на фронтах Другої світової війни, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував нашу землю. Ми пам’ятаємо про подвиг та віримо у Перемогу.

Працюємо. Далі більше.

Всі новини →