Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

ZOOM – конференція про перейменування топонімії у населенних пунктах

22/03/2024

Сьогодні в рамках виконання доручення начальника Миколаївської ОВА щодо реалізації Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», обласним управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю проведено ZOOM – конференцію у форматі зворотного зв’язку.

Мета заходу - визначити проблемні питання з реалізації зазначеного Закону на місцях та надання детального роз’яснення відповідальним виконавцям щодо повноти даних та правильності заповнення основних он-лайн таблиць.

В конференції приймали участь представники громад, міські, сільські, селищні голови, фахівці зазначеного напрямку районних військових адміністрацій.

Важливим в роботі з зазначеного питання є наближення терміну завершення повноважень громад з перейменування об’єктів - до 27 квітня поточного року.

Тому ще є час змінити назви топонімії з урахуванням результатів громадських обговорень та пропозицій місцевих мешканців.

Процес переосмислення спадщини комуністичного режиму та вилучення елементів комуністичної ідеології з символічного простору України не зупинити.

Разом маємо позбавитись російської імперської символіки та відновити історичні назви.

 

Всі новини →