Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Первомайська селищна територіальна громада відзначає 80-ту річницю визволення Другої світової війни

18/03/2024

Первомайська селищна територіальна громада відзначає 80-ту річницю визволення Другої світової війни, з нагоди чого відбулося покладання до меморіальних місць.

Звільнення Первомайської громади відбувалося унаслідок Березнегувато-Снігурівської операції — наступальної операції військ 3-го Українського фронту, проведеної 6-18 березня 1944 року на півдні Правобережної України. Остаточне вигнання нацистських поневолювачів розпочалося в ніч з 13 на 14 березня 1944 року, коли військові частини розпочали наступи на Миколаївсько-Одеському напрямку з метою розгрому противника між річками Інгулець та Південний Буг.

80-ту річницю вигнання нацистів з рідної землі доводиться відзначати в трагічний для країни час. На Другу світову війну та всю українську історію тепер маємо дивитися українськими очима, національну пам’ять про своє минуле маємо формувати та розвивати самі. Наші земляки мужньо воювали на різних фронтах. Безліч людських жертв, зламаних доль, руйнувань принесла з собою та війна. І ми не маємо морального права забути наших предків, котрі воювали та виборювали мир для своїх дітей, онуків та правнуків. Свято бережемо пам’ять минулого.

Після хвилини мовчання, на знак вшанування полеглих Героїв України всіх часів, делегація, очолювана начальником Первомайської селищної військової адміністрації Максимом Короваєм, здійснила покладання вінків і квітів до підніжжя пам’ятників «Воїну-визволителю» та до братських могил.

 

Всі новини →