Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Наслідки окупації Криму: порушення прав людини, руйнування культурної спадщини та знищення півострова

18/03/2024

рф принесла в Крим політично вмотивовані переслідування, насильницькі зникнення, вбивства, позбавлення свободи слова та віросповідання, мілітаризацію дитинства, загрозу руйнування української культурної спадщини, екологічну небезпеку.

 

Злочинна присутність рф в Криму є постійним джерелом небезпеки не тільки для Азово-Чорноморського регіону, але насамперед й для самих жителів Криму, адже ніхто не застрахований від політично вмотивованих переслідувань та загострення дефіциту безпеки.

 

Окупація Криму рф позбавила корінні народи півострова законних прав та обмежила їх можливості для розвитку.

 

Окрім того, вона закриває можливості для розвитку кримської молоді, обмежує вибір місця навчання та роботи, а найголовніше – позбавляє відчуття безпеки.

 

Протягом окупації півострова країна-агресор споруджувала вигідну для себе військову базу, усвідомлено та планомірно перетворюючи Крим на потенційно небезпечний регіон для людей, які там проживають.

 

Вона системно руйнує та грабує культурну спадщину в Криму. Незаконні археологічні розкопки, знищення пам’яток культури, розміщення на них військових об’єктів та вивезення музейних колекцій – лише відомі нам злочини рф проти спадщини у Криму.

 

Окупований Крим приречений залишатися чорною економічною зоною без можливості розвитку економіки та залучення реальних ресурсів для потреб громадян.

 

Україна, відповідно до Формули миру Президента України Володимира Зеленського, неухильно просуватиме завдання повного обміну, звільнення усіх українських громадян, які утримуються в росії та на тимчасово окупованих територіях України, зокрема в АР Крим.

Всі новини →