Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Програма розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Швеції та в партнерстві з Міністерством соціальної політики України започаткувала Школу соціальної роботи

18/03/2024

Програма розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Швеції та в партнерстві з Міністерством соціальної політики України започаткувала Школу соціальної роботи. Ця ініціатива була спрямована на розвиток потенціалу спеціалістів, відповідальних за організацію роботи системи соціального обслуговування та соціального захисту населення.

Програма Школи соціальної роботи – це комплексна дев’ятимісячна програма, що надає учасникам знання, навички та інструменти, необхідні для здійснення ефективної соціальної роботи в громадах. Навчання стало важливим кроком до вирішення складних соціальних викликів, які стоять перед Україною сьогодні.

Для участі у навчанні на конкурсних засадах відібрали 18 громад із Дніпропетровської, Сумської, Чернігівської та Миколаївської областей. Коблівську ТГ Миколаївського району представляла начальник соціального захисту Раїса Боднарь.

Навчання-тренінги відбувалися поетапно. Останній, завершальний 12-ий тренінг пройшов 14-15 березня на базі Регіонального центру підвищення кваліфікації Київської області.

Учасники прослухали цікаві лекції:

- «Соціальна інфраструктура територіальних громад в умовах воєнного стану»;

- «Зарубіжний досвід формування інклюзивних публічних просторів».

Спеціалісти громад мали змогу обговорити актуальні професійні питання та попрацювати над власними проєктами.

Два дні навчання були надзвичайно насиченими та корисними. Згодом, по результатам тренінгів, у 3-х містах України (Умані, Івано-Франківську та Кременці) відбудуться стажування спеціалістів громад, що брали участь у Програмі. Далі, кожен фахівець матиме можливість представити свій проєкт із цікавими напрацюваннями та перспективами розвитку.

Найкращі проєкти отримають підтримку та фінансову допомогу від Уряду Швеції. Тож, Школа соціальної роботи стала гарним стартом для наших громад у професійному зростанні. Є завдання, є цілі, є прагнення втілювати знання у своїй діяльності, яка спрямована на надання якісних послуг населенню.

 

Всі новини →