Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

26 лютого День спротиву окупації Автономної Республіки Крим

26/02/2024

26 лютого в Україні відзначають День спротиву окупації Автономної Республіки Крим.

В цей день ми згадуємо та вшановуємо мужність тисяч кримчан, які 26 лютого 2014 року вийшли з українськими та кримськотатарськими стягами під стіни Верховної Ради АРК і заявили всьому світові про цілісність України. А також всіх, хто продовжував і продовжує чинити опір окупантам на півострові. Адже спротив, що розпочався 10 років тому, триває і досі.

Сьогодні в тимчасово окупованому Криму масово переслідують всіх, хто висловлює нелояльну позицію до російської влади. Багатьох кримчан репресовано, позбавлено свободи, депортовано в далекі та холодні регіони чужої для них росії. Окупанти вчиняють насильницькі викрадення, незаконні затримання громадян України, політичні переслідування, позбавляють кримчан свободи слова та віросповідання по всьому півострову.

Попри репресії, кримчани все одно висловлюють незгоду із геноцидною війною росіян та, ризикуючи власною безпекою, у різні способи висловлюють свою проукраїнську позицію й солідарність зі своїми співгромадянами на материковій частині України.

Російська пропаганда використовує тактику підміни понять та називає окупацію півострова «возз’єднання Криму з росією». Вдається до перекручування історичних фактів, маніпуляцій подіями щоб видати правомірним захоплення територій нашої країни. Проте, Україна — суверенна держава, яка протистоїть російському вторгненню.

Наші громадяни у тимчасово окупованому Криму чекають на ЗСУ, радіють успіхам наших військових. Вірять, що боротьба, яку ми разом зі всім цивілізованим світом ведемо проти росії, принесе повну перемогу нашій країні, включаючи повернення Криму.

Ми дякуємо нашим співвітчизникам в Криму, які проявляють героїзм та мужність і демонструють свою чітку громадянську позицію. Слава героям кримського спротиву!

Слава Збройним силам України!

Слава Україні!

 З повагою, начальник Миколаївської РВА Максим Кашуба

Всі новини →