Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Тижневі підсумки

12/02/2024

Кінець тижня. Час звітувати.

Розпочну з важливого. Неодноразово підкреслювали вагомість прозорості при освоєнні бюджетних коштів. На цьому тижні робочою групою “Прозорість і Підзвітність” при Миколаївській ОВА було розглянуто питання ймовірного завищення цін на роботи по реконструкції будівлі Коблівського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Сонечко». Наразі в закладі триває аудиторська перевірка, яка скаже свої висновки.

Знову наголошую: розпорядники бюджетних коштів мають здійснювати свої повноваження винятково в межах законодавства, зважати на воєнний час та робити все максимально відкритим для людей. Проведення прозорих закупівель – наша відповідальність перед суспільством.

Продовжується робота над створенням безпекових умов. Будуються, ремонтуються, оснащуються укриття навчальних закладів, створюються комфортні умови для розвитку і навчання дошкільнят і учнів. В цьому напрямку в Галицинівській громаді робочою групою Програми Розвитку ООН з громадської безпеки та соціальної згуртованості реалізовано міні-ініціативу, завдяки якій два заклади освіти громади отримали меблі для облаштування укриттів.

Також наші громади активно долучилися до загальнонаціонального проєкту для школярів «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», ініційованого Президентом України. На початку тижня проєкт перейшов на другий етап. Завершились формування і реєстрація команд та розпочалися турніри. На цьому етапі учнівські команди на рівні тергромад виборюватимуть першість в змаганнях з волейболу, футзалу, баскетболу, спортивного орієнтування та черлідингу.

Спорт це не лише про фізичну культуру. Спорт загартовує характер, об'єднує у спільноти друзів, допомагає соціалізуватися, покращує емоційний стан дитини та поліпшує загальне самопочуття. Сьогодні це особливо цінно.

Спільно Центр зайнятості й громади продовжують організацію суспільно-корисних робіт. Зараз співпраця з Галицинівською ТГ. Із середини лютого до робіт тут буде залучено 30 безробітних, які допомагатимуть відновлювати інфраструктуру в селах. Реалізація дасть змогу не тільки відновлювати зруйноване, але й фінансово підтримувати людей.

На прикінці тижня виїхали на розгляд звернення жителів Березанської громади. Говорили чим живуть старостати. Переконалися у дієвості державної програми єВідновлення – господар за зруйнований будинок очікує сертифікат.

Болюче питання - ремонт автомобільної дороги обласного значення Одеса-Новоазовськ на ділянці Лимани-Вікторівка. Бачу самим реальним виходом на даному етапі об’єднання ресурсів громади, сільгосппідприємців - спеціалізованою технікою та власними силами провести якісний ямковий ремонт. Це вирішить проблему до закінчення воєнного стану.

Котрий тиждень закінчується приємною подією для багатьох родин країни. Днями пройшов черговий обмін полоненими. Ще 100 українців повернулися додому. Вітаємо українських воїнів з поверненням в Україну. Слава нашим героям!

Працюємо. Далі буде.

 

 

Всі новини →