Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Тижневі підсумки!

02/02/2024

Наче вже й завершується робочий тиждень, проте наприкінці п’ятниці графік досі насичений. Тиждень взагалі був багатий на об’ємні заходи. Тож коротко.

Розширені наради за участю народного депутата України Олександра Пасічного, голови районної ради Ганни Коверзнєвої, голів громад району, представників військових формувань, РТЦК та СП, ДСНС та інших установ охопили багато питань.

З першочергових - належне функціонування повноцінного об'єкту укриття в КНП "Багатопрофільна лікарня Веснянської, Радсадівської сільських рад Миколаївського району". Вже є попередні обрахунки, аналіз проєктантів та висновки спеціалістів. Наступний етап - розробка проєктно-кошторисної документації, а далі – реалізація задуму за умови спільного фінансування всіх зацікавлених сторін. Я вдячний головам громад за їх підтримку проєкту, державницьку позицію та турботу про своїх людей. Сучасному укриттю в лікарні – бути!

Не менш важливі теми: підтримка війська з коштів місцевих бюджетів, проблеми в проведенні мобілізації людських і транспортних ресурсів, організації та веденні військового обліку призовників.

Голови громад нашого району мають чітку позицію – допомагали з перших днів й допомагатимемо далі. Хоча можливості у всіх різні, проте прагнення одне.

В освітніх закладах району запроваджується експериментальний проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі», обладнуються «Класи безпеки», проводиться робота по створенню дружин юних рятувальників. Тепер в наших реаліях це необхідність.

На цьому тижні за підтримки міжнародних донорів Первомайська селищна ТГ отримала пожежний автомобіль зі Швеції, кошти на який зібрали шведські благодійники Lions Club Olofström. Автомобіль стане надійним помічником для створення місцевої пожежної охорони. Також громада отримала лікарські засоби та медичні вироби.

Коблівська ТГ, завдяки налагодженій ними співпраці з БО «БФ «Крок у майбутнє», на тижні отримала 25 медичних ліжок, а також меблі та іграшки для дитячого садка. Взагалі вони молодці, активні у цьому напрямку.

На тижні працівники Служби у справах дітей на чолі з начальницею Тетяною Овсієвською планово проводили патронат родин. У Дитячий будинок сімейного типу Уляни і Олександра Масленнікових нещодавно влаштували трьох дітей, а прийомна сім’я Надії і Олега Прокопчуків вкотре виявила бажання поповнити свою родину ще однією дитиною. Такі питання завжди на контролі.

За ініціативи наших фахівців Служби Дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї для розвитку та організації досугу своїх вихованців можуть відвідувати розважальні заходи, організовані працівниками Центральної бібліотеки імені М.Л. Кропивницького. Тут їх чекають сучасна дитяча студія, майстер-класи, перегляди літератури, відеороликів і різні творчі проєкти. Цією можливістю вже скористалися ДБСТ Коміних із Сухоєланецької ТГ. Діти отримали незабутні враження. Чекаємо й інших.

Також провели ряд виїздів і важливих зустрічей на місцях. Про результати пізніше.

На жаль на цьому тижні наші прифронтові громади знову були в військових зведеннях як постраждалі від обстрілів. Проте усі стійко тримаємось, віримо в ЗСУ і Україну, допомогаємо й рухаємося вперед.

Працюємо.

 

Всі новини →