Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Методичні рекомендації типових рішень облаштування інклюзивних лікарняних палат, які можна використовувати при реконструкції, відновленні, будівництві нових закладів охорони здоров’я

01/06/2023

Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України (НАІУ) підготовлені методичні рекомендації типових рішень облаштування інклюзивних лікарняних палат, які можна використовувати при реконструкції, відновленні, будівництві нових закладів охорони здоров’я.
НАІУ протягом багатьох років працює над питаннями  доступності   медичних закладів для людей з інвалідністю:  питання законодавчо-нормативних документів, ДБН,  навчанням фахівців,  розробка посібників, формування інклюзивної політики  та ін.
Протягом років практичної роботи в Національній Асамблеї людей з інвалідністю України склався підхід  до питань доступності, який ґрунтується на Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, міжнародних стандартах у сфері охорони здоров’я, чинних нормативних документах. Доступність – стосується усіх , враховує людське різноманіття,  покращує якість послуг, умови роботи персоналу, забезпечує функціональність закладу для  пацієнтів з різними порушеннями,  комфорт і безпеку та ін.
В цьому році НАІУ продовжуючи багаторічну роботу  в цій сфері, розпочала  реалізацію  програми , яка стосується доступності облаштування інклюзивних лікарняних палат для усіх пацієнтів,  у тому числі з інвалідністю.
На допомогу адміністраціям закладів, фахівцям будівельної сфери, посадовим особам підготовлені методичні рекомендації типових рішень облаштування лікарняних палат, які можна використовувати при реконструкції,  відновленні, будівництві нових закладів охорони здоров’я.
Завантажити Методичні рекомендації  можна за посиланням https://naiu.org.ua/.../MetodicalRecommendationMedicalApp...
 

Всі новини →