Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Яким буде новий порядок надання відомостей з Реєстру юридичних осіб, ФОП та громадських формувань

25/05/2023

 Міністерство юстиції України видало Наказ від 5 травня 2023 №1692/5, яким затверджено новий Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Порядок передбачає, що відомості з ЄДР в електронній формі будуть надаватися через портал електронних сервісів або через Портал Дія, і з використанням сервісної послуги у формі прикладного програмного інтерфейсу ЄДР на підставі договору, укладеного з технічним адміністратором цього реєстру.
Відомості в електронній формі надаються після оплати послуг з використанням засобів порталу електронних сервісів чи Порталу Дія за допомогою інтегрованих платіжних систем або в інший спосіб.
Безоплатний доступ до відомостей з ЄДР в електронній формі через портал електронних сервісів або через Портал Дія надається заявнику, ідентифікованому з використанням засобів електронної ідентифікації із середнім або високим рівнем довіри.
Виписка з Єдиного державного реєстру для проставлення апостиля, витяг з Єдиного державного реєстру у паперовій формі надаються на аркушах паперу форматом А4 без використання спеціальних бланків, проставлення підпису надавачем та/або печатки, крім виписки з Єдиного державного реєстру для проставлення апостиля, на якій проставляється підпис та печатка посадової особи територіального органу Міністерства юстиції України.
Документи, що містяться в реєстраційній справі, надаються шляхом виготовлення копій таких документів в паперовій формі з проставлянням підпису та печатки надавача на кожній сторінці документа.
Пошук відомостей в Єдиному державному реєстрі здійснюється за такими ідентифікаторами:
-щодо фізичної особи – підприємця – прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) та/або реєстраційний номер облікової картки платника податків чи серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта);
- щодо громадського формування, що не має статусу юридичної особи, – найменування та його вид (громадське об’єднання, структурне утворення політичної партії, постійно діючий третейський суд, відокремлений підрозділ іноземної неурядової організації, представництво, філія іноземної благодійної організації).
Для отримання відомостей з Єдиного державного реєстру у паперовій формі особа, яка бажає отримати такі відомості (далі – заявник), звертається до будь-якого суб’єкта державної реєстрації (крім Міністерства юстиції України, його територіального органу), нотаріуса, крім випадків, передбачених абзацами другим та третім цього пункту.
Для отримання відомостей з Єдиного державного реєстру через портал електронних сервісів користувач обов’язково зазначає підставу для їх отримання (відповідні норми закону та реквізити справи (провадження) тощо).
Виписка з Єдиного державного реєстру, крім виписки з Єдиного державного реєстру для проставлення апостиля, містить відомості про проведену реєстраційну дію щодо окремої юридичної особи, відокремленого підрозділу юридичної особи, фізичної особи – підприємця чи громадського формування, що не має статусу юридичної особи, та відображає відомості, передбачені статтею 9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», що містилися в Єдиному державному реєстрі до проведення відповідної реєстраційної дії, та відомості, що містяться в Єдиному державному реєстрі за результатом її проведення в частині відомостей, які були змінені в результаті проведення такої реєстраційної дії.
Вичерпний перелік відомостей, що надаються безоплатно, можна переглянути тут -https://docs.dtkt.ua/doc/z0750-23...
 
За інформацією управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг Миколаївської районної військової адміністрації

Всі новини →