Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Юрій Гранатуров: Мобільну бригаду з вакцинації від COVID-19 можна викликати додому чи до іншої локації

27/01/2022

Наразі громадяни, які через стан здоров’я не можуть самостійно пересуватися, а також організовані колективи з понад 100 охочими щепитися, мають можливість викликати мобільну бригаду для вакцинації від COVID-19.

Про це у четвер, 27 січня, під час брифінгу повідомив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Юрій Гранатуров.
 
Юрій Гранатуров розповів, що мобільні бригади також працюють там, де доступ до стаціонарних пунктів щеплень є ускладненим або неможливим, а також серед громад, де рівень вакцинації літніх людей є дуже низьким.
 
«Якщо ви чи ваша близька людина не можете самостійно пересуватися, ви можете залишити заявку на приїзд мобільної бригади додому за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19 чи через вашого сімейного лікаря. Вашу заявку зареєструють та, коли складуть графік виїздів мобільних бригад, вам зателефонують та повідомлять дату та час її приїзду», - зазначив він.
 
Також заступник голови ОДА поінформував, що на сьогодні в Україні повністю вакциновано двома дозами близько 47 % дорослого населення – майже 14,5 млн українців, а бустерну дозу отримали майже 248 тис. громадян.
 
А от щодо кількості вакцинованих у Миколаївській області, Юрій Гранатуров додав, що станом на сьогодні щеплено дворазово – 389675 осіб, а бустерною дозою – 9349 осіб.
 
Юрій Гранатуров нагадав, що наразі вакцинуватися від COVID-19 дуже просто, адже для проведення щеплення на території області створено та працює 22 мобільні бригади, 112 стаціонарних пунктів щеплень та 19 центрів масової вакцинації. Переглянути адреси доступних центрів та пунктів щеплення по всій області можна за посиланням: https://cutt.ly/4RhCG4y.
 
Щодо перевірок об’єктів на дотримання умов карантину, то Юрій Гранатуров розповів, що за минулу добу в області робочими групами було проведено 129 перевірок та складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення, направлено 2 приписи про усунення порушень.
 
«Стосовно готовності лікарень, які надають допомогу хворим з COVID-19, до нового спалаху хвороби, то ми вже маємо можливість розгорнути 2580 ліжкомісць», - повідомив Юрій Гранатуров.
 
Також заступник голови Миколаївської ОДА поінформував, що у зв’язку зі стрімко зростаючим показником захворюваності на COVID-19, МОН спільно з Міністерством охорони здоров’я України в окремих регіонах рекомендують навчальним закладам перейти на дистанційне навчання.
 
«Ми спостерігаємо за динамікою захворюваності в області й також розглядаємо цей варіант. І можливо, що завтра після аналізу кількості захворюваності штабом з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, буде прийнята рекомендація щодо переведення навчальних закладів на дистанційну форму навчання», - наголосив Юрій Гранатуров.

Всі новини →