Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Подолання пандемії COVID-19: Обов’язкова вакцинація працівників та обмеження користування міжрегіональним транспортом для невакцинованих людей

13/10/2021

Наразі введенні додаткові заходи для подолання пандемії COVID-19, зокрема передбачена обов’язкова вакцинація працівників підприємств й організацій та обмежено користування міжрегіонального транспорту для невакцинованого населення.

 

Про це йшлося у середу, 13 жовтня, під час онлайн-брифінгу Ігоря Кузьміна - заступника голови Миколаївської облдержадміністрації та Володимира Клочка - головного санітарного лікаря області, заступника генерального директора із впровадження системи управління якістю, в. о. генерального директора ДУ Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України.

 

Ігор Кузьмін повідомив, що на період карантину обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів, закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

 

«У випадку, якщо через місяць співробітники вказаних організацій не матимуть щеплення проти COVID-19, то вони будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати на період карантину», - зазначив він.

 

У свою чергу, Володимир Клочко наголосив, що для того, аби продовжувати працювати в адаптивному карантині, потрібно вакцинуватися.

 

Також Ігор Кузьмін розповів, що зміни до постанови № 1236, прийняті Кабінетом Міністрів України 11 жовтня, передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки.

 

Так, з 21 жовтня міжрегіональним транспортом не зможуть користуватися невакциновані люди.

 

Володимир Клочко наголосив, що пересування буде можливе лише при наявності COVID-сертифікатів або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який чинний 72 години.

 

«На сьогодні також буде діяти довідка від вашого лікаря про те, що ви перенесли COVID-19, але терміном не більш ніж шість місяців тому. Але якщо вже пройшло шість місяців, то ви повинні обов’язково вакцинуватися», - зазначив Володимир Клочко.

 

Наостанок Ігор Кузьмін закликав всіх відповідально ставитися до проведення вакцинальної кампанії, вакцинуватися та берегти себе та оточуючих. 

  

Всі новини →