Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Михайло Федоров: Ми скасуємо штамп у паспорті та довідку про прописку до ID-картки

14/05/2021

 «Цифрові»технології –основа сталого добробуту України; нового світу з новими можливостями; сфера, що суттєво впливає на трансформації в країні для покращення життя, роботи, творчості, навчання та відпочинку українців.

Завдяки зручним та доступним державним сервісам втілюється повага до людської гідності. Більше не потрібно стояти в чергах і благати чиновника про довідку – достатньо лише взяти в руки смартфон. Це в свою чергу дає високий рівень свободи. Адже керувати своїми справами можна дистанційно, з будь-якої точки.

Однією з таких послуг є реєстрація місця проживання. Сьогодні нам потрібно йти в декілька установ та очікувати в чергах, щоб отримати штамп у паспорті або папірець до ID-картки. Нещодавно  у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який переведе зміну місця реєстрації в онлайн. Ця послуга буде доступною як власникам паспортів-книжечок, так і ID-карток. Про це заявив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров .

https://thedigital.gov.ua/news/mikhaylo-fedorov-mi-skasuemo-shtamp-u-pasporti-ta-dovidku-pro-propisku-do-id-kartki.

Федоров зазначив, що після ухвалення законопроєкту головним завданням чиновників буде не вимагання купи довідок, а перевірка місця проживання в онлайн-системі . Все це разом забезпечує повагу до прав людини. Держава – сервіс, з яким громадянам має бути комфортно.

Всі новини →