Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри

12/05/2021

Щороку 12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Свято в Україні було започатковано з ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та Асоціації медичних сестер в 1997 році.
За статистикою, в усьому світі більшість працівників охорони здоров’я − це медсестри. Близько 80% загального обсягу робіт у медзакладі лежать на їхніх плечах. Вони не бояться ні інфікування та травмування, ні безсонних ночей. Вони милосердні до болі і страждання пацієнтів. Головне в їхній роботі – можливість і бажання щодня допомагати людям одужувати.
Медична сестра – не просто кваліфікований помічник лікаря, а його партнер і союзник у боротьбі за здоров’я.
Переживаючи період пандемії, Україна, як і увесь світ, зрозуміла неоціненну роль медицини та медперсоналу у житті людства. Медичні сестри, пліч-о-пліч з лікарями, протидіють поширенню коронавірусної хвороби, борються за життя та здоров’я, ризикуючи власним.
Проте не лише відповідальності та професійної майстерності очікують  від медичних сестер пацієнти. Чи не найбільше хворим потрібні психологічна підтримка, співчуття, милосердя, теплі підбадьорююч
і слова та оптимізм, на які здатні чуйні жіночі серця. Тому найчастіше професію медичної сестри обирають саме жінки.
Шановні медичні сестри, дякуємо за врятовані життя, за повернуте здоров’я! Хай усе хороше, зроблене з душею та натхненням, повертається до Вас сторицею!А кожна мить життя радує своєю неповторністю!
Зі святом, медичні сестри!

 

Всі новини →