Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

У стрічку новин щотижневе зведення

05/07/2024

Поточні справи, звичний робочий графік, розв'язання питань, які на часі.

У День Конституції України в селах Костянтинівка та Себине Костянтинівської громади проведено меморіальні заходи з нагоди відкриття Алей Слави та пам’яті наших земляків. Відтепер на цих Алеях стоять банери з портретами та іменами Героїв-односельців, які загинули під час російсько-української війни починаючи з 2014 року.

Це не просто імена на банерах, це – обличчя тих, хто віддав своє життя за наше майбутнє, за нашу свободу, за нашу незалежність. Їх подвиг буде вічно жити в серцях, а їхні імена назавжди вписані в історію України.

Вже майже в кожній громаді є такі місця пам'яті. І це наш спільний обов'язок – пам'ятати про кожного і кожну, хто віддав своє життя в боях, - воно стало життям усієї нашої держави. Україна завжди пам'ятатиме своїх Героїв.

На цьому тижні села Радсадівської та Галицинівської громад отримали гуманітарну допомогу для підтримки мало захищених верств населення. Реалізація проекту здійснюється завдяки продовольчій програмі ООН, за підтримки Громадської організації «Тарілка» й Благодійного Фонду «Щедрик».

Відновлювальні роботи не припиняються. Будинок за будинком волонтери добровольчого будівельного батальйону ”Добробат” відновлюють село Котляреве. Попри шалену спеку, зараз добровольці взялися відновлювати оселю, де мешкає багатодітна родина. Більшу частину матеріалів було придбано завдяки державні програмі Е-відновлення.

Триває гаряча пора для наших аграріїв. Незважаючи на всі виклики вони продовжують тримати продовольчий фронт. Виконують усі роботи за сільськогосподарським календарем, дбаючи про землю й добробут громадян.

Днями в приміщенні Степівської сільської ради відбулось стартове навчання місцевих краєзнавців, культурологів, працівників культури у рамках проєкту «Центр культурної спадщини ЄДИСАН». Мета – переглянути культурну спадщину через українську ідентичність та унікальні традиції південного краю. Проєкт “Центр культурної спадщини "ЄДИСАН" здійснюється за підтримки фонду ІЗОЛЯЦІЯ, та фонду “Партнерство за сильну Україну”, що фінансується урядами Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

На цьому тижні мав гарну нагоду вітати працівників слідчих та інших підрозділів Національної поліції України з професійними святами. Їхній вибір – служити та захищати, розбудовувати безпековий простір малої батьківщини та України.

Нехай лави правоохоронних органів поповнюються вмотивованими, освіченими людьми, вірними присязі, обов'язку та обраній справі.

Відпрацьовуємо постійно й оперативно питання соціального захисту – надання соціальних послуг, виплати державних соціальних допомог, житлових субсидій, пільг.

 

Продовжуємо економити електроенергію, цим ми підтримуємо енергосистему України. Відключення не зручні нікому, проте необхідні. Кожен нас може робити свій внесок, просто економлячи електроенергію де тільки можливо. Пам’ятайте, навіть маленькі дії можуть мати велике значення! 

Всі новини →