Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Зведення за тиждень: добрі новини, увага до дрібниць

15/06/2024

 На теренах Миколаївського району триває пора літнього оздоровлення дітей. Вже не вперше наших маленьких мешканців гостинно зустрічають західні області. Діти з прийомних сімей Прокопчуків, Жданових, Кривенко-Сушкової насичено і цікаво проводять дні відпочинку у Міжнародному дитячому центрі «Артек-Буковель-Лісовий» в Карпатах, дитячі будинки сімейного типу Коміних і Данчул в санаторії матeрі і дитини "Пролісок" на Волині.

Посилюємо партнерство з міжнародною благодійною організацією Save the children. Триває співпраця з підтримки дітей з особливим статусом, що перебувають у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу. Цього тижня працівники Служби у справах дітей провели робочу зустріч з представниками міжнародної організації Save the Children, де опрацювали максимальну підтримку сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Вдячні благодійникам за опіку над нашими дітками. Зокрема, за час роботи Save the Children в рамках проекту DANIDA надали родинам значну допомогу на суму більше 650 тис. грн. Впевнений, у спільній взаємодії зможемо і надалі забезпечувати малюків всім необхідним.

Ще у одній громаді запрацювала мобільна станція очищення води. В рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між Миколаївською ОВА та благодійном фондом «Відбудуємо нашу Україну», за фінансової підтримки іноземної некомерційної організації «Blue Check Ukraine» жителі Галицинівської громади отримала доступ до високоякісної питної води. Установка виготовлена українським виробником, вартість якої становить 75000 доларів. Станція здатна очищувати будь-яку воду, незалежно від рівня забрудненості.

Шевченківською громадою підписано Меморандум, в рамках якого Литва виділить кошти на відбудову школи та укриття в селі Зелений Гай, що зазнали значних руйнувань. Сума фінансування проєкту складає 2,7 млн євро, з яких 1,35 млн євро – це кошти з державного бюджету Литви, а інша частина – кошти цільового партнера програми. Реалізацію проєкту планується завершитися до кінця 2025 року.

Невтомні добробатівці продовжують працювати в районі. Днями волонтери взялися відновлювати пошкоджений будинок в селі Прибузьке, допомогають в селі Котляреве.

В районі триває реалізація масштабного гуманітарного проєкту від IOM - UN Migration. В Шевченківській громаді розпочата реєстрація мешканців сіл, яка допоможе визначити ключові потреби жителів у речах для побуту.

На тижні частину робочого часу зайняли організаційні питання. З основного - координаційна нарада із головами та спеціалістами територіальних громад, за участі начальника районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Основні моменти - важливість економії електроенергії в умовах воєнного стану, мобілізаційна підготовка та мобілізація, належне функціонування Пунктів Незламності.

У зв’язку із значним підвищенням пожежонебезпеки в екосистемах, просимо бути максимально свідомими та обережними з вогнем. Від вашої пильності та відповідальності залежить збереження життя, майна, довкілля, адже навіть маленька іскра може призвести до трагедій. Не нехтуйте застереженнями!

 

 

 

 

Всі новини →