Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Спільна нарада щодо протидії кіберзлочинності у Миколаївському районі

30/05/2024

За дорученням начальника Миколаївської районної військової адміністрації Максима Кашуби 29 травня начальниця управління цифровізації  Миколаївської РВА Інна Токар брала участь у спільній нараді щодо стану протидії кіберзлочинності у Миколаївському районі.

Перший заступник керівника Миколаївської окружної прокуратури Григорій Зінич відзначив, що  одним із основних пріоритетів діяльності правоохоронних органів є протидія кримінальним правопорушенням у сфері кібербезпеки держави, зокрема пов’язаними із шахрайським заволодінням коштами громадян шляхом використання соціальної інженерії, а також незаконною діяльністю колцентрів.

Зокрема у Миколаївському районі, під час повномасштабної війни найбільш розповсюдженим видом кіберзлочинності стало шахрайство в інтернеті.

Серед поширених схем шахрайства є пропозиція з оренди неіснуючого чи вже зайнятого житла для осіб, які вимушені покинути власні домівки, фейкові перевезення та квитки для в’їзду в місто, маніпуляції з продажу затребуваних під час війни товарів, різного роду зборів у соціальних мережах на допомогу військовим, постраждалим особам, пропозиція отримання грошової допомоги, яку видають за грошову допомогу від держави, Організації Об’єднаних Націй, благодійних фондів тощо для окремих категорій осіб.

Так, вжитими скоординованими заходами правоохоронних органів району досягнуто зниження рівня кримінально-протиправних проявів на 11,8%.

Спостерігається позитивна тенденція до зменшення на 42,5%кількості облікованих шахрайств, вчинених шляхом використання електронно-обчислювальної техніки.

На нараді обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення, а також напрями, на яких робота потребує активізації та узгодження.  Окружна прокуратура спрямувала роботу учасників наради, насамперед, на попередження вчинення нових кримінальних правопорушень та виявлення потенційних злочинців шляхом проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення Миколаївського району Миколаївської області. 

За підсумками наради визначено спільні скоординовані заходи, спрямовані на підвищення ефективності запобігання і протидії кіберзлочинності, забезпечення додержання конституційних прав громадян, інтересів суспільства та держави, відшкодування завданих збитків.

Всі новини →