Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Тижневі підсумки

24/05/2024

Тиждень, що минає, був насиченим та плідним, хоч і не без викликів. Незважаючи на ворожі обстріли, наші громади стійко тримають удар та продовжують вести життя.

Команда Служби у справах дітей активно працювала над контролем умов утримання, навчання, виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відвідали прийомну сім'ю Білоусових, які проживають на території Сухоєланецької ТГ. Також виїздили до КЗ «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Миколаївської обласної ради, щоб допомогти з'єднати кандидатів у прийомні батьки з дитиною, яка залишилась без батьківського піклування.

Найголовніше право дитини - це виховуватися в родинному колі, мати люблячу сім'ю. Робимо все можливе, аби допомогти у цьому.

Завдяки підтримці міжнародних партнерів громади району продовжують отримувати суттєву допомогу. Цього тижня до Первомайської ТГ надійшов гуманітарний вантаж зі Стокгольмського регіону. Він включав вікна для відбудови, мобільну електростанцію, інвалідні візки, медичні препарати, засоби гігієни, футбольні м'ячі та багато іншого.

Також співпрацюємо з місцевими волонтерами й організаціями. Завдяки ГО «Тарілка» та «Щедрик» жителі сіл Партизанське, Благодатне, Киселівка, Максимівка, Квітневе отримують соціальний хліб.

Нові можливості з’явилися у мешканців Галицинівської громади. За підтримки Міжнародної організації Червоного Хреста запущено проект «Мобільна аптека». Авто буде приїжджати в села з доступними ліками.

Від ГО "Всеукраїнська громадська організація "Територія Півдня" жителі отримали продуктові набори.

Поповнився перелік Класів безпеки в освітніх закладах. Новий відкрився у Галицинівській громаді, де діти навчатимуться основам пожежної та протимінної безпеки, правилам поводження з вибухонебезпечними предметами, поведінки під час тривог та надання першої домедичної допомоги. Незабаром розпочнуться канікули, тож важливо бути обережними під час відвідування водойм, лісів, місць відпочинку, дитячих майданчиків.

Відновлення зруйнованих війною будинків також залишається важливим. Волонтери добровольчого будівельного батальйону «Добробат» продовжують допомагати постраждалим громадам. Цього тижня працювали в селі Прибузьке, відновлювали дах, ставили вікна та двері, допомогли прибрати сміття.

Ми дякуємо всім, хто сприяє покращенню життя в Миколаївському районі.

На завершення тижня, разом із заступниками та начальниками підрозділів брали участь в онлайн-нараді під головуванням Віталія Кіма, яка охопила широкий спектр тем, важливих для життя регіону в умовах війни. Обговорили питання мобілізації, роботи військово-лікарських комісій, співпраці зі службою освітньої безпеки, заходів до Дня захисту дітей та вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок війни, збереження мережі закладів позашкільної освіти, створення безпечних умов навчання, оздоровлення дітей влітку, забезпечення деревиною та житлом переселенців, реалізації доступних проектів та надання допомоги людям з інвалідністю.

Є чіткий план, знаємо що робити.

Всі новини →