Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Про важливе із життя району на тижні

17/05/2024

Початок видався плідним. Зустрічали першого заступника Міністра енергетики України Юрія Власенка. Здійснили виїзд по району, щоб на власні очі побачити стан та потреби. Спільними зусиллями маємо забезпечити стійке енергопостачання для всіх жителів.

Начальник Миколаївської РВА Максим Кашуба брав участь у обласному координаційному штабі з питань очищення територій за участі заступника Міністра економіки України Ігоря Базкаравайного. Мали змогу ознайомитись з процесами гуманітарного розмінування, з новітніми розробками роботизованої техніки. Для нашого району це залишається актуальним.

Комунікація з облвійськадміністрацією, тергромадами, благодійними фондами й організаціями в питаннях підтримки ВПО та населення, як завжди, дає результати. Галицинівська ТГ при підтримці Програми DOBRE отримала міні-екскаватор гусеничний з гідравлічним буром та гідравлічним молотом. Це дасть змогу поліпшити якість надання комунальних послуг, покращити інфраструктуру та умови для розвитку громади.

Села Радсадівської та Галицинівської громад отримали гуманітарну допомогу для жителів завдяки продовольчій програмі ООН, за підтримки Громадської організації «Тарілка», Благодійного Фонду «Щедрик», ГО Допомога Серцям.

Зроблено ще один крок до відновлення. За злагодженою роботою усіх гілок влади, чіткої координації заступниками Андрієм Грейцем та Рамілем Агабековим, у Первомайській громаді стартував новий проєкт з УВКБ ООН та CORE з аварійного відновлення житла людей. Це надійне підґрунтя для підтримки жителів. Разом ми здатні на більше!

В рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху, 1-ий етап якого проходить із 13 по 19 травня, для здобувачів освіти Березанського ліцею організовано зустріч із представниками Національної поліції України. Інспектори реагування патрульної поліції вели предметний діалог «запитання-відповідь», розбирали приклади порушень та яка настає відповідальність.

А до учнів Мішково-Погорілівської громади завітали рятувальники і представники ювенальної поліції. У мобільному класі безпеки від UNICEF Ukraine, який продовжує активно працювати на теренах Миколаївщини та навчати дітей і молодь, говорили про мінну, пожежну та кібербезпеку, правила дорожнього руху, користування первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками. На згадку рятувальники та поліціянти подарували яскраву друковану продукцію, виготовлену ЮНІСЕФ спільно з ДСНС.

Діти з будинку сімейного типу Коміних повернулися з оздоровлення у дитячому центрі "Артек" Закарпаття. Там вони активно відпочивали, відновлювалися та набиралися сил. Водночас отримали незабутні враження, нових друзів, побували на цікавих, пізнавальних екскурсіях та чудово провели час.

В селі Засілля Первомайської громади забезпечення очищеною питною водою продовжує міжнародна організація Water Mission в рамках програми «Безпечна вода в Україні», у партнерстві з МОМ ООН. Нагадаю, нещодавно в селі запрацювала мобільна станція очищення питної води, якою може користувтись кожен бажаючий.

Брав участь у презентації “Білої книги цивільного захисту України”, яка була створена ДСНС у партнерстві з Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery - Розширення можливостей громад в Україні». Мета видання - інформувати суспільство про єдину державну систему цивільного захисту та діяльність ДСНС, як центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту та шляхи її досягнення в нашому регіоні.

"Бережи українське – носи вишиванку!" – згадували слова Ліни Костенко, відзначаючи наше українське свято День вишиванки, яка вже давно слугує не просто елементом одягу, а духовною бронею. Сучасна, вільна, творча, сильна, нескорена – як і самі українці.

В енергосистемі України дефіцит потужності. Аби зменшити тривалість відключень, використовуйте енергоресурси раціонально та з розумінням ставтеся до ситуації. Важливо обмежити у пікові години, особливо ввечері з 17:00 до 22:00, використання енергоємних приладів. Споживаймо відповідально.

Всі новини →