Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня

17/05/2024

День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня.

Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричне лікування.

Наслідками комуністичного терору 1930-х років в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.

Радянська влада намагалася приховати сліди своїх злочинів. Місця поховань ставали режимними об’єктами КГБ, місцевість розрівнювали бульдозерами, доступ до відповідних архівів був заборонений.

Наша держава засуджує будь-які прояви агресії. Український народ ціною життя тисяч патріотів сьогодні відстоює шанс на своє мирне майбутнє та майбутнє Європи, і тих, які постраждали й продовжують зазнавати страждань від тоталітарних режимів, зокрема кремлівського.

Ми вистоїмо і дамо відсіч агресору. Усі українські землі буде визволено! А суворі реалії не зламають національного стрижня країни.

Схилімо голови й помолімося за вічний спокій тих, хто загинув унаслідок політичних репресій. Вічна пам’ять безневинно загиблим та закатованим українцям! Вічна слава всім борцям за нашу Перемогу! 

Всі новини →