Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

П’ятниця. Дайджест новин за тиждень!

10/05/2024

Регулярно здійснюю робочі виїзди в громади, намагаюся завжди знайти для цього час. Сьогоднішній візит разом і заступниками Андрієм Грейцем і Рамілем Агабековим - у Галицинівську громаду. Обговорили актуальні питання відновлення та підтримки.

Всесвітня продовольча програма ООН продовжує працювати в нашому районі. За підтримки Громадської організації «Тарілка» та Благодійного Фонду «Щедрик» п’ять населених пунктів Первомайської СТГ Партизанське, Благодатне, Киселівка, Максимівка, Квітневе отримують соціальний хліб. Маємо також гарну новину - Радсадівській громаді передано автомобіль Ford Transit. Це стало можливим завдяки програмі «U-LEAD з Європою» спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та за фінансової підтримки німецького уряду.

Спільно Центр зайнятості й громади продовжують організацію суспільно-корисних робіт. На цьому тижні «Армія відновлення» працювала в Галицинівській ТГ. На території громади вже відновлено житлові будинки, комунальні заклади та інфраструктура. Зараз учасники суспільно-корисних робіт працюють над будівлею сільської ради, яка була зруйнована у квітні 2022 року. Така реалізація дає змогу не тільки відновлювати зруйноване, але й фінансово підтримувати людей.

За дорученням Миколаївської ОВА активно продовжуємо роботу з виконання Закону щодо деколонізації топонімії. Вже проведена верифікація переліку назв вулиць, що підлягають перейменуванню та не були включені до початкового етапу. Наступний крок – за розпорядженнями голів громад проведення обговорень нових назв в населених пунктах. Закликаємо всіх наших жителів брати активну участь у цій важливій справі. Разом ми творимо нове українське топонімічне середовище, яке буде відображати нашу історію та культуру.

На тижні працівники Служби у справах дітей робили виїзди до прийомних сімей і провели рейд "Діти вулиці" в селах Рівне та Чорноморка Чорноморської громади. Начальниця Тетяна Овсієвська зустрілася з новопризначеною керівницею Чорноморської ССД Наталією Коноваловою. Впевнені, що взаєморозуміння та робота по захисту прав й інтересів дітей є основою добрих результатів.

Цей травневий тиждень був присвячений заходам із вшанування героїзму українського народу, коли ми разом із європейською спільнотою віддали данину загиблим і усім жертвам воєнного лихоліття 1939 – 1945 років. Цього року ми вперше відзначали 8 травня День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Традиційно у громадах району пройшли церемонії покладання квітів до пам’ятників борцям за Україну всіх часів. Вічна шана всім, хто протистояв нацизму. Світла пам’ять загиблим під час Другої світової війни та полеглим Героям-захисникам сьогодні.

Попереду Провідна неділя. При відвідуванні кладовищ актуальним, як ніколи, є дотримання правил мінної безпеки. Голови громад організували роз’яснювальну роботу з населенням на своїх територіях. Також напередодні представники ДСНС вчергове провели інструктаж щодо загрози вибухонебезпечних предметів. Днями рятувальники Галицинівського загону місцевої пожежної охорони та представники місцевих мас-медіа проінспектували кладовища й поспілкувалися з тими, хто доглядає і готується до поминальних днів.

Відвідуючи кладовища будьте обережні, не ігноруйте попереджувальні знаки, не чіпайте підозрі предмети. Ваша обережність та свідоме ставлення може убезпечити життя.

Всі новини →