Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Перейменування об'єктів топонімії: важливі кроки

07/05/2024

В державі триває перейменування вулиць, проспектів, населених пунктів та інших об'єктів, назви яких пов'язані з російською імперською політикою.

Сьогодні, за дорученням начальника Миколаївської РВА Максима Кашуби, заступник начальника Владислав Яклюшин та начальниця управління інформдіяльності Світлана Шевченко взяли участь в загальнообласній онлайн-зустрічі з обговорення необхідних дій чергового етапу цієї роботи.

Законом України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» при неприйнятті рішення органом місцевого самоврядування у встановленні терміни передбачено, що перейменування здійснюється розпорядженням начальника відповідної ОВА.

Аби максимально врахувати пропозиції місцевого населення громадам надано можливість додатково провести роботу по вивченню думки своїх мешканців.

Облвійськадміністрацією сформований перелік об'єктів топонімії, які підлягають перейменуванню, в розрізі міських, селищних, сільських рад.

Наступний етап для громад - верифікація цього переліку, щоб упевнитися, що дані є вичерпним та точним. Зараз є можливість його доповнити або прибрати зайве.

Черговим є оголошення громадських обговорень щодо нових назв об'єктів топонімії. Терміни стислі, проте роботу треба завершити.

Перейменування об'єктів топонімії - це не просто формальність. Це важливий крок до деколонізації нашого простору, позбавлення його від символів російської імперії та утвердження української ідентичності.

Не стійте осторонь, беріть участь у громадських обговореннях! Разом ми створюємо нову топонімічну карту України, яка буде відображати нашу історію та цінності.

Всі новини →