Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

18 квітня - Міжнародний день пам’яток і визначних місць

18/04/2024

18 квітня у світі відзначається Міжнародний день пам’яток і визначних місць. В Україні цей день має назву - День пам’яток історії та культури і встановлений відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 1999 року.

Культурна спадщина України є унікальною та невід’ємною складовою всесвітньої спадщини. Вона налічує безліч історичних і архітектурних пам’яток, що зберігають в собі та формують українську ідентичну національність.

Кожна епоха залишає нам у спадок неперевершені шедеври, які зберігають в собі згадки про визначні події та видатних особистостей. Але чи буде у наших нащадків можливість помилуватися, доторкнутися до минулого.

Сьогодні через дії армії рф на території нашої держави зруйновані численні пам'ятки архітектури, театри, пам'ятники, бібліотеки, музеї, церкви, мечеті. Понівечені та знищені цілі міста. Ворог нищить все, що ми так бережемо і любимо, нищить нашу культуру, нашу ідентичність.

Дякуємо захисникам і захисницям України, які борються за рідну землю. Всім, хто оберігає, захищає й плекає наші пам'ятки історії, за невтомність, наполегливість, за подвижницьку натхненну працю з любов'ю до України.

Бережемо її разом!

Всі новини →