Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Тижневі підсумки Миколаївської РВА!

05/04/2024

Тиждень позаду, час підбити підсумки.

Насамперед хочу висловити вдячність керівництву Миколаївської ОВА та Міжнародним партнерам за постійну підтримку в спільній діяльності. Завдяки загальним цілеспрямованим заходам реалізуються важливі соціальні проєкти і області і нашого району.

За рахунок співпраці з міжнародним фондом "CORE» у селі Киселівка було відновлено роботу двох водонапірних башт, що були зруйновані ворожими обстрілами. Тепер понад 300 жителів села, які постраждали від військових дій, забезпечені водою.

За підтримки Програми розвитку ООН в Україні та фінансування Уряду Японії прифронтові громади району отримали електроскутери. Екологічні засоби пересування передано фахівцям із соціальної роботи Новоодеської, Очаківської, Березанської, Шевченківської, Мішково-Погорілівської ТГ.

Днями, за сприяння Миколаївської ОВА, громади району отримали від Дитячого фонду ООН ноутбуки для забезпечення освітнього процесу.

На тижні Миколаївська ОВА та БО «Міжнародний благодійний фонд «Фонд національного добробуту Криму» підписали Меморандум про взаємодію та співпрацю, завдяки якому відкриваються нові можливості для підтримки постраждалого внаслідок бойових дій населення.

Громадська організація «Форум видавців» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)» у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України сприяла реалізації проєкту «Читальня», який направлений на покращення доступу до книг. Тепер в укриттях Березанської, Веснянської, Воскресенської, Куцурубської, Мішково-Погорілівської, Новоодеської, Ольшанської, Чорноморської громад з’явились книжкові полиці - дитяча, художня література, нон-фікшн, поетичні збірки, настільні ігри. Все спрямовано на покращення ментального стану людей, а також на популяризацію української мови та її використання у повсякденному житті.

Триває створення безпекового простору для школярів. Днями відбулося відкриття «Класу безпеки» на базі Новоодеського ліцею №2, що створено завдяки підтримці ГО «Істок». Простір обладнано за сучасними критеріями необхідними навчально-методичними матеріалами та приладдям, що допоможуть формувати у дітей навички безпечного реагування на ситуації, пов’язані із загрозою життю й здоров’ю. Прагнемо щоб такі інтерактивні простори були в кожній громаді району.

Продовжується реалізація програми “єВідновлення” з надання державної допомоги для відновлення та ремонту житла.Також розпочався прийом заявок до Міжнародного Реєстру збитків, спричинених російською агресією, через за стосунок Дія. Дані з міжнародного реєстру будуть основою для майбутніх репарацій. Сформувати заявки про пошкоджене або зруйноване житлове нерухоме майно зможуть громадяни за наявності акту про обстеження від місцевої влади.

В нашому районі триває робота по влаштуванню маленьких громадян до сімейних форм виховання. Цього тижня на комісії у справах дітей винесено позитивне рішення про збільшення кількості вихованців у прийомній сім'ї Вікторії Кауцман з Радсадівської громади. Спільними зусиллями діємо виключно в інтересах діток, формуємо їх безпечне життя, адже вони - наше майбутнє.

Працюємо. Далі більше.

 

 

Всі новини →