Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Семінар – навчання на тему «Забезпечення соціального захисту прав дітей в умовах воєнного стану в громадах Миколаївського району»

27/03/2024

Сьогодні за ініціативи Служби у справах дітей Миколаївської ОВА спільно з обласним центром соціальних служб, за участю ГУ Національної соціальної сервісної служби у Миколаївській області та Центру з надання безоплатної правової допомоги, пройшов семінар – навчання на тему «Забезпечення соціального захисту прав дітей в умовах воєнного стану в громадах Миколаївського району».

В засіданні також прийняли участь представники міських, сільських та селищних Служб у справах дітей, центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг та інші зацікавлені сторони.

У привітному слові начальник Миколаївської РВА Максим Кашуба акцентував, що умови воєнного стану створюють підвищену небезпеку для життя та здоров’я громадян, зокрема дітей, які стають особливо вразливими в цих умовах. За час війни у нашій державі кожна українська дитина у будь-якому разі зазнала порушень своїх законодавчо закріплених прав.

Тож зараз, як ніколи, важливим напрямом діяльності нашої держави у сфері захисту прав дитини в умовах воєнного стану є ряд норм і стандартів:

- державний контроль в сфері соціального захисту дітей,

- розвиток та зміцнення патронату над дитиною,

- реалізація Стратегії забезпечення права кожної дитини на зростання в сімейному оточенні,

- захист прав, свобод та законних інтересів дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах в умовах воєнного стану,

- розвиток сімейних форм виховання та здійснення контролю за грошовим забезпеченням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, опікунах (піклувальниках),

- робота в Єдиній інформаційно-аналітичній системі «Діти».

Такі питання були розглянуті та обговорені учасниками семінару-наради. Всі причетні до цієї справи та представники органів влади на рівні держави роблять багато для підтримки та захисту прав дітей в умовах воєнного стану.

Разом із тим це вкрай важко, і ми не маємо бути байдужими до кожної без винятку дитини.

Всі новини →