Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Спрощено подачу декларацій до НАЗК

13/03/2024

Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг Миколаївської районної військової адміністрації нагадує, що декларування посадовців – є дієвим інструментів запобігання корупції у публічному секторі. Завдяки йому кожен громадянин може дізнатися про статки посадовців, а Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) контролює, чи відповідають їхні витрати законним доходам.

Завдяки вдосконаленню е-декларуваня з’явився запит на збір даних про членів сім'ї публічних службовців у застосунку Дія. Послуга доступна для авторизованих користувачів застосунку Дія з верифікованим податковим номером, які є членами сім’ї публічного службовця й отримали запит про надання інформації від декларанта.

Законом України «Про запобігання корупції» задекларовано, що державні та місцеві чиновники мають щорічно подавати електронні декларації до НАЗК. Причому зобов’язані вказати дані не лише про свої статки, а й про членів сім’ї, їх активи і доходи. Це стосується чоловіка або дружини декларанта, дітей до 18 років, а також людини, з якою проживає не менш ніж 183 дні протягом року, веде спільне господарство, має взаємні права та обов’язки.

Тепер публічний службовець на порталі НАЗК, під час заповнення декларації, указує відомості про членів сім’ї і надсилає їм запит у Дію. Члени сім’ї у свою чергу підтверджують запит, а НАЗК бере інформацію про їхні активи й доходи з реєстрів та передає в особистий кабінет декларанта в Реєстрі декларацій у Дані для Декларації. Вказана інформація передається в той же момент у формі, що потрібна для декларації. Така послуга в Дії заощаджує час.

Раніше, коли цієї послуги в Дії не було, членам сім’ї потрібно було шукати документи про свою нерухомість, автівки та інші активи, замовляти довідки про доходи тощо.

 роте рухаємось далі для запуску комфортних та прозорих сервісів. Клік-клік — і ніяких черг та паперів.

Як користуватися новою послугою : https://thedigital.gov.ua/.../diya-dopomozhe-v-podanni... Послуга реалізується Міністерством цифрової трансформації України разом з Національним агентством запобігання корупції за підтримки проєкту USAID / UK aid Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS.

Партнер проєкту — Фонд Східна Європа.

Всі новини →