Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Регіональний форум «Реформа харчування - пріоритетний та свідомий вибір Миколаївщини»

06/03/2024

 Первомайська СВА та орган управління освітою громадою стали учасниками Регіонального форуму «Реформа харчування - пріоритетний та свідомий вибір Миколаївщини».

Початок робочого тижня дуже продуктивний і насичений, бо відкрив нові горизонти та можливості для самовдосконалення та підвищення професійної обізнаності в справі реформування шкільного харчування.

Максим Коровай, начальник Первомайської селищної військової адміністрації та Ірина Лукашевич, начальниця відділу освіти Первомайської селищної ради взяли участь у заході Регіонального формату.

Спікерами виступали представники Міністерства освіти України - профільний заступник міністра, начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, координатори впровадження реформи, ініційованої Першою леді Оленою Зеленською.

Захід відбувся у двох платформах. Перша частина стосувалася ознайомчо-презентаційної роботи з впровадження засад реформи на території нашої держави. Зокрема стосувалася реалізації заходів на теренах Миколаївщини. Тут були окреслені основні завдання та напрацювання.

Друга частина стосувалася практичної реалізації Страиегічних цілей, зо визначено реформою шкільного харчування, фінансової складової проєкту та практичних напрацювань у громадах, у яких створено належні умови для такої реалізації.

«Окрім прекрасних панельних дискусій нам вдалося зустрітися з представниками з інших громад, районним і обласним керівництвом, обсудити деякі деталі функціонування освіти громади, в тому числі й харчування учнів, з Аллою Веліховською - директоркою департаменту освіти та науки ОВА. Ми з Іриною Леонідівною задоволені участю в заході такого формату та, більше того, винесли неоціненний практичний досвід зі впровадження новітніх технологій харчування. Але все по черзі й скоріше за все після відбудови наших закладів освіти»,- зазначив Максим Коровай.

У чому його підтримала й Ірина Лукашевич, висловивши сподівання на краще в майбутньому для дитсадків і шкіл Первомайської селищної територіальної громади.

 

 

 

Всі новини →