Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Подати звіт про виконаний ремонт за програмою єВідновлення тепер можна і на порталі Дія, через ЦНАП та нотаріуса

23/02/2024

Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг Миколаївської районної державної адміністрації повідомляє, що українці отримують виплати для відновлення пошкодженого житла за програмою єВідновлення після подачі звіту про виконаний ремонт на порталі Дія, а також через ЦНАП або нотаріуса. Раніше таку послугу можна було лише оформити через застосунок Дія.

У випадку понесення витрат на ремонт домівки у розмірі до 200 тисяч грн треба буде подати фінальний звіт про виконані роботи. Якщо ж більшу суму, то подаєються проміжний та фінальний звіти. Адже кошти у такому разі зараховуються двома траншами — 70% та 30%. І щоб отримати другу виплату, потрібно прозвітувати про використання коштів першої виплати. Також ваше житло повинна відвідати місцева рада для контролю виконанних робіт. І лише потім потрібно подати заяву про отримання другого траншу. Фінальний звіт про завершення ремонту подається протягом 15 днів після того, як відновили домівку.

Виплата за пошкоджене майно на суму менше ніж 200 тисяч грн повинна бути витрачена протягом 12 місяців. Водночас більша сума — впродовж 18 місяців. Після закінчення вказаних термінів залишок платежу повернеться до держбюджету.

Подання звіту за допомогою комп`ютера чи смартфона здійснюється у кілька кліків:

-застосунок Дія — єВідновлення — Заяви про виплату — Повідомити про ремонт;

-портал Дія – Компенсація за пошкоджене майно — обрати обʼєкт нерухомого майна з заявою у статусі Кошти зараховано — Повідомити про ремонт/

Для надання звіту через ЦНАП або через нотаріуса потрібно мати при собі паспорт та картку платника податків. До нього додаються фотографії виконаних ремонтних робіт або закуплених будматеріалів.

Для отримання грошової допомоги за пошкоджене майно, з моменту запуску програми єВідновлення, українці вже подали 74 тисячі заяв. Вже одержали компенсацію для відновлення житла 42,5 тисяч заявників.

 Послугу єВідновлення розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Всі новини →