Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Вирішення проблемних питань на Березанщині

09/02/2024

Сьогодні, за запрошенням, начальник Миколаївської РВА Максим Кашуба разом із заступником Владиславом Яклюшиним виїхали на Березанщину.

Першим за планом Матіясівський старостинський округ. Староста Наталія Божеску ознайомила з поточним станом справ у окрузі. Організувала зустріч з жителями села Матіясове, будинки яких наприкінці минулого року постраждали від ракетного удару. Більшість пошкоджень відновили силами громади. Господар будинку, що не підлягає відновленню, оформив документи і чекає на отримання сертифікату по державній Програмі єВідновлення.

Далі - Василівський старостинський округ, де взяли участь у виїзному засіданні селищної комісії.

Головне питання - вкрай незадовільний стан автомобільної дороги обласного значення Одеса-Новоазовськ на ділянці Лимани-Вікторівка, що сполучає села Василівського та Лиманівського старостатів з центром громади та трасою М-14.

Дорога багато років не ремонтувалася. Старости, депутати, жителі сіл неодноразово порушували питання аварійного стану. Більша частина дороги має значний знос, під час опадів проїзд машини швидкої допомоги, рейсового автобусу, доставки продуктів обмежений. Сьогодні говорили й про перевантаження великогабаритним транспортом цього напрямку.

Виступи учасників та запитання були достатньо емоційними. Місцеві активісти, звісно, наполягали на необхідності капітального ремонту.

Очільник району Максим Кашуба нагадав, що обслуговування цієї дороги в повноваженнях обласної дорожньої Служби. Самим швидким кроком є консолідація місцевих зусиль. Запропонував визначити ресурси громади, залучити допомогу технікою сільгоспвиробників та провести якісний ямковий ремонт, який вирішить проблему до закінчення воєнного стану. Наразі це самий реальний вихід на даному етапі і в цьому напрямку потрібно працювати спільно.

Така пропозиція знайшла відгук і підтримку. Тепер реалізація залежить від усіх зацікавлених.

Всі новини →