Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

На сайті Міноборони можна ознайомитися з «Довідником військовослужбовця після поранення»

25/05/2023

 На сайті Міністерства оборони України є «Довідник військовослужбовця після поранення», який можна завантажити за посиланням: file:///C:/Users/Zenbook/Downloads/dovidnyk-pislia-poranennia.pdf.

 

Кому потрібен цей довідник?

 

Довідник розроблено для військовослужбовців Збройних Сил України, які отримали поранення, травми чи захворювання під час військової служби. Якщо ти опинився в такому становищі, він стане твоїм помічником.

 

Ми проаналізували шлях, який доводиться долати після отримання травми, поранення чи захворювання. Лікування, реабілітація проходження військово-лікарської комісії та медико-соціальної експертної комісії тощо. Все це супроводжується великою кількістю бюрократичних процедур, які ми прагнемо спростити.

 

У довіднику зібрано корисну інформацію:

 

- як отримати направлення на лікування, реабілітацію чи оздоровлення;

- на що важливо звернути увагу під час проходження лікування, військово-лікарської та медико-соціальної експертної комісії;

- які пільги та грошові виплати тобі належать;

- які документи потрібно отримати і до кого за ними звертатись.

 

На початку довідника ти знайдеш перелік найбільш поширених запитань серед військовослужбовців, які отримали поранення/травму чи захворіли під час виконання службових обов’язків. Ми сформували його на основі опитування, яке провели серед поранених бійців Сухопутних військ, Сил спецоперацій, Сил Територіальної оборони та інших. Список, безперечно, неповний, і його можна доповнювати.

 

Якщо у вас лишились запитання, можна зателефонувати на номер гарячої лінії: 0 800 500 442.

Всі новини →