Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Як громадянину України, який тимчасово перебуває за кордоном можливо відмовитися від отримання якоїсь із соціальних допомог

25/05/2023

Якщо громадянин України, який тимчасово перебуває за кордоном, має бажання чи потребу відмовитися від отримання якоїсь із соціальних допомог, він може зробити це в такий спосіб:

Написати відповідну заяву  в довільній формі з зазначенням таких обов’язкових реквізитів:
назва органу соціального захисту населення, в якому громадянин перебуває на обліку;
ПІБ отримувача допомоги;
адреса зареєстрованого/задекларованого місця проживання/перебування;
контактний номер мобільного телефону;
адреса електронної пошти (за наявності);
вид отримуваної допомоги.
Надіслати заяву щодо відмови від соціальної допомоги електронною поштою або засобами поштового зв’язку на адресу відповідного органу соцзахисту населення в Україні.
Контакти органів соціального захисту населення можна знайти на сайтах відповідних РАА, виконавчих органів міських, районних у містах рад.
Орган соціального захисту населення, до якого надійде звернення, після припинення виплати певного виду допомоги надішле громадянину, за його бажанням, електронною поштою або засобами поштового зв’язку довідку/скан-копію довідки про неотримання допомоги.
Про необхідність отримання такої довідки  необхідно вказати у заяві.
Якщо особа виїхала з території, на якій ведуться бойові дії, або яка тимчасово окупована російською федерацією, й органи соціального захисту не мають можливості здійснювати свої повноваження, заяву можна  надіслати до Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації.
Аналогічним є механізм відмови від житлових субсидій або пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в Україні.
Дистанційно або засобами поштового зв’язку можна подати відповідну заяву про припинення виплат до органів Пенсійного фонду.
У заяві обов'язково зазначити:
назву органу ПФ України, в якому громадянин перебуває на обліку;
прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) отримувача житлової субсидії/пільги;
адресу зареєстрованого/задекларованого або фактичного місця проживання/перебування;
контактний номер мобільного телефону;
адресу електронної пошти (за наявності);
вид державної підтримки.
У разі необхідності отримання довідки/скан-копії довідки про припинення та неотримання житлової субсидії/пільг – зазначити про це в заяві.
 

Всі новини →