Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Володимир Клочко: Вакциновані люди від COVID-19 мають легший перебіг хвороби

24/11/2021

Вакцинація ефективно запобігає госпіталізації, тяжкому перебігу COVID-19 і смерті від нього. Тобто вакциновані люди мають легший перебіг хвороби або перебіг без симптомів.

 
Про це під час онлайн-брифінгу у середу, 24 листопада, повідомив Володимир Клочко – головний державний санітарний лікар Миколаївської області, заступник генерального директора із впровадження системи управління якістю, в. о. генерального директора ДУ Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України.
 
«Але окрім щеплення необхідно й надалі дотримуватись профілактичних заходів і правил гігієни: носити захисні маски, мити руки з милом, користуватися засобом для дезінфекції рук, дотримуватися дистанції принаймні 1,5 м тощо. Варто пам’ятати, що як вакциновані, так і невакциновані люди можуть буди носіями вірусу», - зазначив він.
 
Володимир Клочко розповів, що від низки чинників залежить чи захворіє людина повторно на COVID-19, у тому числі стану її здоров’я та генетичних особливостей.
 
Щодо ревакцинації після щеплення від COVID-19 головний державний санітарний лікар області поінформував, що на сьогодні ще відсутні дані, які свідчать про її потребу для подовження захисту.
 
«Дослідження продовжуються для отримання відповіді на це питання. Головне, відомо, що вакцини від COVID-19 ефективно знижують кількість нових випадків хвороби», - зазначив Володимир Клочко.

Всі новини →