Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Привітання призера Параолімпіади-2014 М.Ярового

19/03/2014

   19 березня 2014 року в малому залі Миколаївської обласної ради проведено урочисту зустріч і привітання срібного призера Параолімпіади-2014 в Сочі, Майстра спорту України з зимових видів спорту Ярового Максима Володимировича.

   Максим Яровий народився 3 жовтня 1989 року в с.Ковалівка, Миколаївського району. У 1990 році переїхав у село Трихати Миколаївського району. Інвалідність отримав у результаті нещасного випадку. Спортом займається із 21 року.

    Варто відзначити, що за плечима у Максима чимало перемог і досягнень. У 2011 році Максим взяв участь у 10 навчально-тренувальних зборах, які проходили на зимових базах України та за її межами. Взяв участь у Кубку світу з лижних гонок у Норвегії, де посів ІV місце.

        У 2012 році на чемпіонаті України Максим виборов 5 нагород. В його заліку 3 золоті нагороди: у спринті на 7,5 км, лижних перегонах на 10 км. , а також 2 бронзові медалі у лижних перегонах на 7.5 км. та біатлоні на 12.5 км. На цих змаганнях Яровий Максим виконав норматив «Майстра спорту України» та  став кандидатом на участь у зимових Паралімпійських іграх 2014 році у Сочі.

     У січні 2013 році Яровий М. став чемпіоном у лижних перегонах на 10 км. та дворазовим срібним призером чемпіонату України з біатлону та лижних перегонів.

   На чемпіонаті світу у Швеції у лютому 2013 року - Максим посів V місце з лижних перегонів на 15 км.

       На фіналі Кубків світу в березні минулого року, який проходив  в м. Сочі   Максим став переможцем в лижних перегонах спринт та посів ІІІ місце в біатлоні спринт 7,5 км.

      Враховуючи перемоги та здобутки спортсмена, в 2013 році Максима визнано лауреатом обласного конкурсу «Майбутнє Миколаївщини» в номінації за спортивні досягнення.На змаганнях у м. Вуокатті (Фінляндія) у січні 2014 року посів І місце з лижних перегонів (коротка дистанція) та ІІ місце з лижних перегонів (середня дистанція).

       На Кубку світу 2014 року в Німеччині ( 14-19.01.14) Максим посів І місце в лижних перегонах (спринт) та став дворазовим срібним призером в лижних перегонах на 10 км. та 15 км.

          В ХІ зимових Параолімпійських іграх в Сочі посів:

- 2 місце в змаганнях з біатлону на 7,5 (індивідуальна гонка)

- 2 місце у лижних перегонах 10 км (індивідуальна гонка)

-3 місце у лижних перегонах   1 км спринт.  (індивідуальна гонка)

- 4 місце лижних перегонах на 15 км (індивідуальна гонка)

- 7 місце у біатлоні  12.5 км. (індивідуальна гонка)

- 12 місце у біатлоні  15 км. (індивідуальна гонка)

  В привітанні взяли участь голова Миколаївської облради Кремінь Т.Д., заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Луста В.В., начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Миколаївської облдержадміністрації Садовський О.В., вихованці Миколаївського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

  Володимир Вікторович запевнив, що кошти в обласному бюджеті для придбання житла передбачені, також залучимо спонсорів та обов’язково придбаємо квартиру для чемпіона.

 Начальник відділу з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Садовський О.В.  вручив переможцям  грамоти, побажав натхнення та успіхів. 

 

 

Всі новини →