Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

«Гаряча лінія» з питань COVID-19: безпечне голосування на виборах

22/10/2020

25 жовтня, коли в  Україні проходитимуть місцеві вибори. Тому для громадян вкрай актуальним є питання про те, яких правил необхідно дотримуватися, щоб не наражати на небезпеку власне здоров`я та здоров`я оточуючих.
Міністерство охорони здоров’я України зазначає: заходьте у приміщення дільниці в захисній масці; перед входом та після виходу з дільниці обробіть руки антисептиком; тримайте дистанцію не менше 1,5 метра; по можливості користуйтеся власною ручкою; не беріть з собою у приміщення дільниці дітей; мінімізуйте час перебування у приміщенні.
Протиепідемічні заходи на виборчій дільниці під час голосування:
опитування щодо наявності симптомів респіраторних захворювань та температурний скринінг; наявність дезінфекторів (з вмістом спирту не менше 60%) на вході та у приміщенні; біля входу та у приміщенні для голосування – розмітка для дотримання дистанції не менше 1 метра; рекомендується одночасне перебування виборців не більше 3 осіб на один стіл для видачі бюлетенів; особи, які забезпечують виборчий процес, мають перебувати у приміщенні в захисній масці;
забороняється використання тканини на столах;- відстань між посадковими місцями не менше 1 метра або із застосуванням фізичних бар’єрів (наприклад, прозорі екрани); розділені потоки виборців на вхід і вихід; у день виборів на дільниці прибирання контактних поверхонь не рідше ніж один раз на 4 години; меблі повинні бути виготовлені з матеріалів, що піддаються дезінфекції; контейнери для збору та утилізації.
Виборці з температурою понад 37,2°C та/або симптомами респіраторних захворювань голосують в кабіні, об лаштованій окремо, та викидають виборчі бюлетені у скриньку, яка стоїть відокремлено від інших.
Для роботи на спеціальних виборчих дільницях (мед заклади, слідчі ізолятори тощо) рекомендується не пізніше ніж за 72 години до дня виборів пройти ПЛР-тест.
Правила голосування виборців, які знаходяться на самоізоляції:
рекомендується голосувати за місцем перебування; для голосування потрібно не пізніше 20 години 23 жовтня подати до ДВК заяву та медичну довідку; особи, які забезпечують виборчий процес, повинні перебувати у рукавичках, захисній масці та/або захисному щитку; виборець самостійно показує членам ВК документ, який підтверджує особу та громадянство України.
Ситуація з протидії поширенню коронавірусу у Миколаївській області знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації та управління охорони здоров’я облдержадміністрації.
За інформацією управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Всі новини →