Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Орган пробації запрошує до співпраці волонтерів

22/07/2020

       Пробація є  системою наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого;

      Пробація — це альтернатива позбавленню волі, що передбачає відбування засудженими покарання в громаді без ізоляції від суспільства.
       Контроль за поведінкою та виконанням обов’язків такими засудженими здійснюють працівники пробації. У разі порушення правил відбування покарання такі особи можуть потрапити за грати.

        Побудова ефективного громадянського суспільства залежить від кожного з нас.

       З метою  сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи  Міністерством юстиції України  17.01.2017 року  за № 98/5 було затверджене «Положення про організацію діяльності волонтерів пробації» .     

       Волонтерами пробації є  фізичні особи, які досягли вісімнадцятирічного віку та бажають  на добровільній та безоплатній основі виконувати за дорученням уповноваженого органу з питань пробації окремі завдання, пов’язані із пробацією.

       Для кожного клієнта пробації, з метою запобігання вчиненню нових правопорушень і залежно від його індивідуальних особливостей та життєвих обставин, розробляється спеціальний комплекс заходів впливу на весь період пробації.

       Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється волонтерами пробації за такими напрямами: сприяння уповноваженим органам з питань пробації у здійсненні наглядових заходів за місцем проживання, роботи та навчання суб’єктів пробації; участь у складанні та реалізації виховної роботи із суб’єктами пробації; участь у складанні та реалізації індивідуальних планів роботи із суб’єктами пробації; участь у проведенні індивідуально-профілактичної роботи із суб’єктами пробації; надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги суб’єктам пробації; сприяння у працевлаштуванні суб’єктів пробації, залучення їх до навчання, виховних заходів та соціально-корисної діяльності; сприяння у реалізації пробаційних програм стосовно суб’єктів пробації, звільнених від відбування покарання з випробуванням; участь у реалізації інших заходів, спрямованих на виправлення суб’єктів пробації та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

       Пробація України – найбільша пробація в Європі. Наразі на обліку органів пробації в Україні перебуває майже 59 тисяч правопорушників – засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, а також 4,7 тисяч осіб, на яких накладено адміністративні стягнення. Для забезпечення безпеки суспільства пробація залучає соціальних працівників різних служб і установ, представників громадських організацій та волонтерів.

       Провадження волонтерської діяльності, пов’язаною із пробацією - це можливості для набуття нового досвіду, спеціальних навичок і знань, шанс спробувати себе в іншій сфері діяльності. Але, найголовніше, це можливість долучитися до процесу  розбудови справедливого та безпечного суспільства, яке прагне жити без правопорушень.  

        З урахуванням викладеного, запрошуємо всіх бажаючих спробувати себе в якості волонтера пробації звертатися до Миколаївського районного відділу філії Державної установи «Центр пробаці»  в Миколаївській області, який розташований за адресою : м. Миколаїв вул. Спаська, 39, контактний телефон (093) 12 19 179.

 

                                                    Миколаївський районний відділ

філії Державної Установи  «Центр пробації»

                                       в Миколаївській області

 

Всі новини →