Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

В ОДА проведено відео-селекторну нараду з керівниками районів з питань запобігання поширенню коронавірусу СОVІD-19

18/03/2020

Миколаївською облдержадміністрацією щодня проводяться відео-селекторні наради з питань вжиття заходів щодо запобігання поширенню на території області коронавірусу COVID-19.  Вчора, 17.03.2020 року та сьогодні 18.03.2020 року в такій нараді взяли заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олена Іванова, заступник голови Миколаївської районної ради Ігор Мухарський, голови об’єднаних територіальних громад, представники поліції та закладів охорони здоров’я.

Відеоселекторна нарада була проведена під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Бичкова та за участі заступників голови облдержадміністрації Олександра Трайтлі, Олександра Коваленка, керівників структурних підрозділів ОДА, профільних служб з керівниками районів, міст, об’єднаних територіальних громад з питань вжиття заходів щодо запобігання поширенню на території області коронавірусу СОVID-19.

На початку наради Олександр Трайтлі акцентував увагу, що вчора була проведена регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації. Він зазначив, що рішенням регіональної комісії надані рекомендації щодо припинення діяльності торгівельних, розважальних та інших закладів де спостерігається масове скупчення людей. «Вже кілька міст обласного значення оперативно прийняли відповідні розпорядження. Але мало прийняти розпорядження треба встановити контроль їх виконання. Тому спільно з поліцією, Держпотребслужбою створіть робочі групи і контролюйте виконання цих розпоряджень», - підкреслив він.

Олександр Трайтлі дав низку доручень щодо введення додаткових та посилення контролю за дотриманням існуючих заходів, спрямованих на запобігання поширенню СОVID-19. Він відмітив, що лише скоординована робота всіх причетних служб дозволить мінімізувати ризик поширення інфекції на території області, а в разі її виявлення - оперативно відреагувати та локалізувати.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв повідомив, що наразі в Миколаївській області не виявлено жодного випадку захворювання на коронавірус. Усі медичні служби перебувають у повній готовності, відповідно до визначених Міністерством охорони здоров’я України рекомендацій.

Під час наради керівники районів проінформували про введення карантину на відповідних територіях, наявності сил та засобів, які можуть бути залучені до проведення протиепідемічних заходів тощо.

Всі новини →