Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Проведено позапланове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

05/04/2019

 05.04.2019 року о15 години, в кабінеті заступника голови Миколаївської районної державної адміністрації Іванової О.О.  проведено позапланове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якому розглядалося питання що до введення карантинних обмежень на території села Сливине Веснянської сільської ради.

        Вперше в поточному році на території району, а саме в с.Сливине встановлено випадок захворювання на сказ тварин, якою виявилась дика куниця, що нанесла покус громадянину Н., який мешкає в м.Миколаїв та працює в с.Сливине, вул.Центральна 2А, де й було нанесено покус. Тварина загинула 04.04.2019 р., клінічні ознаки перед загибеллю вказували на попередній діагноз на сказ. Отримано  експертний висновок №001081 п.м./19 від 05.04.2019р. Миколаївської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини, яким  підтверджено діагноз на сказ. У минулому 2018 році с. Сливине ветеринарною службою району було проведено щеплення проти сказу 58 собак та 56 котів. На даний момент ведеться постійний державний ветеринарний контроль та нагляд на місцях за проведенням антирабічних заходів.
З метою запобігання розповсюдження сказу на території Миколаївського району Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Миколаївській районній державній адміністрації постановила увести карантинні обмеження щодо сказу тварин на території с.Сливине Веснянської сільської ради строком на 60 діб з 05.04.2019 року.
 

Всі новини →