Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Підсумки роботи за січень 2019 року

05/02/2019

 

 

04 лютого 2019 року в приміщенні Миколаївської райдержадміністрації відбулася загальна апаратна нарада, яку провів перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації  Олексій Бродецький за участю заступника голови районної ради Ігора Мухарського, керівників структурних підрозділів  райдержадміністрації, керівників комунальних служб та держустанов, представників органів місцевого самоврядування. 

На початку наради Олексій Олексійович ознайомив присутніх з головними подіями, які відбулись на території Миколаївського району у січні місяці, з порядком денним загальної апаратної наради, зупинився на основних завданнях, які необхідно вирішити у лютому 2019 року.

Спільно з Вікторією Ковтун – начальником управління економічного, агропромислового розвитку та надання адміністративних послуг райдержадміністрації провели аналіз підсумків річної рейтингової оцінки районну по відношенню до області за 2018 рік та визначили заходи, які необхідно здійснити для покращення рейтингових позицій за підсумками першого півріччя 2019 року.

Під час наради керівники закладів та установ звітували про проведену роботу за січень  місяць. Мова, зокрема, йшла про підвищення ефективності діяльності закладів освіти, культури, охорони здоров’я в галузі раціонального використання бюджетних асигнувань. На цьому акцентував увагу  начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Свічинський, який поінформував про виконання планових показників дохідної та видаткової частин районного бюджету.

         Тетяна Хоржевська – головний лікар Миколаївської центральної районної лікарні та Петро Баранов - головний лікар КНЗ «Миколаївський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Миколаївської районної ради»  повідомили про ситуацію щодо захворюваності на грип та ГРВІ та  захворюваності на кір серед мешканців району. Особливої уваги потребують діти, які перебувають у колективах, що підвищує ризик їх інфікування. Також повідомили, що вживаються заходи, щодо недопущення росту рівня захворюваності серед населення.

         Олена Завгородня - начальнику відділу освіти райдержадміністрації, яка  доповіла про проведену роботу за січень 2019 року, повідомила що в січні 2019 року стартував пілотний проект Сертифікації вчителів, у якому зможуть взяти участь 1 тис вчителів початкових класів. Однією з основних засад сертифікації є добровільність. Метою сертифікації є виявлення та стимулювання педагогічних працівників з високим рівнем професійної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню. Єдина обов’язкова вимога до вчителів, що не змінюватиметься впродовж пілотування, – наявність стажу роботи не менше 2 років.

Зареєструватися на сертифікацію можна було на сайті Українського центру оцінювання якості освіти з 15 січня до 1 лютого 2019 року включно. З Миколаївського району 3 вчителів виявили таке бажання.

         Світлана Паскалова  - начальник управлінь з питань містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, інфраструктури та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, повідомила що  11.06.2017 року набрав чинності Закон України «Про ринок електричної енергії» від 13.04.2017 № 2019-VIII (далі – Закон), тим самим розпочався процес реформування електроенергетичної галузі в Україні. Одним з основних етапів реформи стало відокремлення діяльності з розподілу електричної енергії від функцій виробництва, передачі та постачання, тобто створення відповідних окремих юридичних осіб. Отже, існуючі сьогодні енергопостачальні компанії вжили заходів щодо відокремлення оператора системи розподілу від постачання електричної енергії шляхом створення відповідного суб’єкта господарювання. Так, ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» здійснює постачання електричної енергії за вільними цінами та як постачальник універсальних послуг на території Миколаївської області. З 01 січня 2019 року змінились особові рахунки споживачів та реквізити для оплати за електричну енергію. Відтепер, оплату за електричну енергію потрібно здійснювати на рахунки відділів ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія». Оплата на рахунки АТ «Миколаївобленерго» не буде зараховуватись, як оплата спожитої електроенергії за січень 2019 року.  Зазначила, що переукладати договори про користування електричною енергією (для населення) немає потреби. Погодженням з умовами договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг є оплата рахунка, отриманого від ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія», або фактичне споживання будь-яких обсягів електричної енергії, або підписання заяви-приєднання до умов договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг. 

         Анна Пінькова - начальник управління соціального захисту райдержадміністрації, яка  доповіла, з січня 2019 року почалась монетизація — виплата субсидій у грошовій формі. Кошти на оплату комунальних послуг буде зараховано на особисті рахунки власників у банку. Але зараз система є не досконалою, і повноцінно запрацює в другому кварталі 2019 року.

         Заступник голови районної державної адміністрації Олена Іванова –звернула увагу голів селищної, сільських рад на підготовці техніки та ресурсів до ускладнення погодних умов, та наданні пропозицій щодо переліку об’єктів, які можуть фінансуватись за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетом на здійснення заходів, щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у 2019 році.

Олексій Бродецький подякував присутнім за увагу та порозуміння та звернувся до селищного, сільських голів, щодо забезпечення участі  делегацій у районному заході, присвяченому 30-ій річниці виведення військ з Афганістану, який відбудеться 15 лютого 2019 року о 10:00, у селі Степове.

 

Всі новини →