Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Президент в Брюсселі: Ми впевнені, що санкції проти Росії за агресію проти України, невиконання Мінських угод та повне ігнорування міжнародного права будуть продовжені

13/12/2018

Президент Петро Порошенко переконаний, що Європейський Союз продовжить санкції проти Російської Федерації у зв’язку із актом агресії, який відбувся в нейтральних водах Чорного моря та через продовження невиконання нею Мінських угод, проведення незаконних виборів на окупованій частині території України, за повне ігнорування міжнародного права і за агресію проти нашої держави. Про це Петро Порошенко сказав в Брюсселі під час спільної прес-конференції з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Глава Української держави нагадав, що вже передав Президенту Європейської Ради Дональду Туску списки осіб та кораблів Росії, причетних до акту агресії. «Щодо конкретних санкцій, які ми почали обговорювати – вчора ми передали Президенту Туску в Європейську Раду, в  Європейську комісію, а сьогодні я передав ці дані Генеральному секретарю про конкретні прізвища російських військових, працівників ФСБ, які були задіяні у піратській акції, в агресії проти українських кораблів в Чорному морі», - повідомив він. «Це були і офіцери-фсбшники, і прокурори, і слідчі, і судді, які намагалися продемонструвати і запроторити українських воїнів за грати», - додав Президент.

«Ще раз наголошую, що це є військовополонені. Росія немає жодної юрисдикції над 24-ма українськими воїнами. Це підтверджено Женевською конвенцією», - підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, Росія продовжує не помічати, що вона є агресором по відношенню України і у зв’язку із незаконною анексією Криму, і у зв’язку із незаконною агресією проти нашої держави на сході, і у зв’язку із актом агресії, який відбувся в нейтральних водах Чорного моря.

Президент підкреслив, що у європейських інституціях зараз ведуться конкретні дискусії з питання санкцій проти Росії: «І ми сподіваємось, що буде сформований, так само як був сформований пакет санкцій проти (Росії у зв’язку із незаконним будівництвом – ред.) Керченського мосту…»

«Ми вчора провели дуже вдалі переговори з представниками Європейської Ради на чолі з Дональдом Туском і висловлюємо тверду впевненість в тому, що санкції проти Російської Федерації будуть сьогодні продовжені», - підкреслив Петро Порошенко.

Він зауважив, що Генеральний секретар НАТО наголосив, що санкції проти Росії запроваджують саме за невиконання Мінських угод, за проведення незаконних виборів, за повне ігнорування міжнародного права і за агресію проти Української держави.

Президент також висловив впевненість, що переговори в Брюсселі і з Європейською Радою, і з НАТО, і з лідерами держав-членів НАТО і Євросоюзу будуть надзвичайно успішними.  

Глава держави також акцентував на резолюції Конгресу Сполучених Штатів Америки, де, зокрема є вимога щодо надання допомоги Україні у зв’язку з російською агресією у Чорному і Азовському морях.

Також Петро Порошенко відзначив прийняття резолюції Європейським Парламентом, де також є абсолютно чітка вимога щодо початку обговорення, в тому числі і санкцій проти Російської Федерації за відкритий акт агресії в Чорному і Азовському морях.

«Крім того, там були рішення по санкціям по «Північному потоку-2», як абсолютно політично вмотивованому проекту, який має на меті лише понизити енергетичну безпеку Європейського Союзу і забезпечити економічний тиск на Україну і сусідні держави, що є абсолютно неприйнятним», - зазначив Президент.

Всі новини →