Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Такі проекти – як політичне щеплення від «русского мира» – Президент переглянув виставу «Ремінісценції.UA» про історію боротьби українців за свою державу

08/12/2018

Під час робочої поїздки на Львівщину Президент Петро Порошенко відвідав і переглянув сучасну постановку «Ремінісценції.UA» режисера-хореографа, народної артистки України Ірини Мазур. Вистава розповідає про 300-літню історію боротьби українців за свою державу у протистоянні з Російською імперією.

Глава держави висловив переконання, що такі вистави мають важливе значення для збереження історичної пам’яті про становлення української державності. «Я впевнений, що це має увійти в історію як політичне щеплення від «русского мира». Як символ відродження української нації. Як проект, який варто подивитися для того, щоб зрозуміти, яка величезна відповідальність лягає зараз на плечі всієї української нації. На плечі Президента, на плечі Уряду і Верховної Ради, але й на плечі кожної людини, яка має за високу честь називати себе українцем», - звернувся він до глядачів.

«Для того, щоб нагадати, яку високу ціну заплачено за те, щоб ми зараз, об'єднавшись, мали можливість відродити і будувати нову Українську державу», - зазначив Петро Порошенко. Глава держави зауважив, що 5-10 років тому більшість українців не знали що таке розстріляне відродження, що трапилося з представниками нашої нації в радянських таборах на Соловках, що таке «бойчуківці» і чому Микола Хвильовий твердо заявив: «Геть від Москви! - Дайош Європу!».

Президент висловив переконання, що нова українська армія, створена за 4,5 роки, безвізовий режим, який ми отримали здійснивши реформи в країні і є «остаточним прощавай Російській імперії і Радянському союзу». Відродження української мови, у тому числі завдяки мовним квотами, які захищають її розвиток, відродження української культури – це є втіленням заклику: «Геть від Москви!».

«Геть від Москви!» - це і рішення Вселенського православного Синоду про надання автокефалії українській помісній православній церкві і Томосу», - додав він.

«Нам треба пам'ятати події, які відбулися 100 років тому. Господь тоді нам дарував державу... І все могло відбутися 100 років тому. Але не відбулося, бо єдності не було. Почалися чвари, протистояння всередині України. А яку ціну за це заплатила наша велика нація ви бачили зараз», - сказав Президент наголосивши, що в ті часи було загублено життя мільйонів українців, саме через роз’єднаність нашого суспільства.

«Сьогодні українська армія, українські волонтери, український народ і українська нація сто відсотків не просто дають відсіч російській агресії, а будують нову державу», - наголосив Петро Порошенко.

«Єдине, що нам потрібно – єдність українського народу, єдність української еліти і відповідальність української влади і кожного українця за подальшу долю нашої держави, за майбутнє нашої України», - також наголосив Президент.

Всі новини →