Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Місячник боротьби з амброзією полинолистою

06/09/2018

Серед небезпечних для здоров’я людини факторів, які викликають алергічні хвороби, значне місце займають рослини, особливо ті, які ростуть біля наших домівок. Однією з найбільш алергенних вважається амброзія полинолистна. Квітковий пилок в період цвітіння амброзії, який припадає на середину серпня і триває аж до жовтня місяця, має надзвичайно високу алергенну дію на організм людини.  

Діапазон пристосування цієї рослини дуже великий. Росте як у вологих, так і посушливих місцях і, навіть,  на асфальті. А людина своєю недбалістю та безгосподарністю створює найсприятливіші умови для інтенсивного її розмноження. Враховуючи велику шкоду амброзії полинолистої як для сільського господарства, так і для здоров’я людей, боротьба з нею є одним з найважливіших завдань.

З метою забезпечення належного рівня фітосанітарної безпеки на території населених пунктів, узбіч доріг, інших місць поширення карантинних бурʼянів, сільськими радами, підприємствами та організаціями Миколаївського району затверджені плани-графіки покосів меж підвідомчих територій.

Серпень 2018 року оголошено місячником боротьби з карантинними організмами (амброзією полинолистою) на території Миколаївського району. А 03.08.2018 року в Миколаївському районі проведено день боротьби з карантинними організмами (амброзією полинолистою).

Населення, працівники підприємств, установ, організацій та закладів усіх форм власності провели роботи по знищенню карантинних рослин, бур’янів, здійснили покоси трави в межах закріплених та на прилеглих територіях. Знищено карантинних організмів  на території 26,8 га.

Доречно нагадати мешканцям Миколаївського району про особисту адміністративну відповідальність за порушення фітосанітарного законодавства, що статтею 105 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачено накладання штрафу на громадян від 3 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 8 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Закликаємо всіх небайдужих до свого здоров’я та екологічного стану нашого району до плідної співпраці по знищенню амброзії полинолистої на засмічених ділянках та проведення всіх необхідних заходів по боротьбі з карантинними організмами.  

Всі новини →