Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Проведено чергове засідання районного штабу з підготовки до опалювального сезону 2018/2019 року та сталого його проходження

20/06/2018

20 червня 2018 року в залі засідань Миколаївської районної ради заступником голови Миколаївської райдержадміністрації Івановою О.О. проведено чергове засідання районного штабу з підготовки до опалювального сезону 2018/2019 року та сталого його проходження. На засіданні штабу були присутні начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новоодеського міжрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області Микитенко М.В., сільські голови, керівники підприємств-надавачів житлово – комунальних послуг Миколаївського району, члени районного штабу з підготовки до роботи в опалювальному сезоні 2018/2019 року та сталого його проходження.

До порядку денного були включені питання:

1. Про зміни в діючому законодавстві про постачання електроенергії споживачам.   

2. Про стан розрахунків споживачів за спожиту електроенергію.

3. Про поточний стан роботи з оснащення приладів обліку природного газу бюджетних установ засобами дистанційної передачі даних.

4. Про стан підготовки об`єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2019 року.

5. Проведення контролю якості питної води централізованих і нецентралізованих джерел питного водопостачання згідно вимог наказу Міністерства охорони здоров’я України від 12.05.2010 № 400 «Про затвердження санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Заступник голови Миколаївської райдержадміністрації Іванова О.О. звернула особливу увагу на питання про внесення  змін в організацію надання послуг з енергозабезпечення споживачів у зв’язку з введенням в дію Закону «Про ринок електричної енергії» і Кодексу систем розподілу та акцентувала на особливостях нормативно-правової бази і тих завдань, які стоять перед органами влади і споживачами бюджетної сфери по впорядкуванню відносин і вибору незалежного постачальника електроенергії вже починаючи з 11 грудня 2018 року.

Також на засіданні районного штабу розглянуто питання про стан виконання роботи з оснащенням вузлів обліку природного газу системами дистанційної передачі даних, тобто модемами, по колу бюджетних організацій району - насамперед шкіл, дитячих садків та інших закладів соціальної сфери.

Про хід підготовки прозвітували керівники бюджетних установ соціальної сфери - Комунальний заклад «Миколаївський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», відділ освіти Миколаївської райдержадміністрації, Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миколаївського району, які розповіли про підготовку об’єктів до наступного опалювального сезону і визначили проблемні питання, які необхідно вирішувати для своєчасної підготовки до наступного опалювального сезону.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новоодеського міжрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області Микитенко М.В. доповів про необхідність вжити заходів щодо поліпшення якості питної води, а саме, забезпечити періодичність здійснення лабораторного контролю питної води з періодичністю і в обсягах, передбачених чинним законодавством,  провести інвентаризацію децентралізованих джерел водопостачання (шахтних колодязів), їх санацію, виробничий контроль якості та безпечності води питної та паспортизацію, облаштувати та утримувати в належному стані зони суворого режиму джерел питного водопостачання.

Всі новини →