Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Не будемо зупинятись і не збавлятимемо темпів у реформуванні держави – Президент

13/03/2018

    Президент Петро Порошенко під час переговорів  поінформував Віце-Президента Європейської Комісії – Високого Представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріку Моґеріні про хід реформ, які були здійснені наприкінці 2017 року на початку 2018 року в Україні.

   «Я дуже дякую за позитивну оцінку реформ, яку дала пані Віце-Президент». – сказав Глава держави, звертаючись до Федеріки Моґеріні.

   «Я запевнив і пані Віце-Президента, і наших партнерів з ЄС, що українська влада і я, як Президент, не будемо зупинятись і не будемо збавляти темпів у реформуванні держави незважаючи на те, що у 2019 році відбудуться президентські вибори, і парламентські вибори також недалеко», - додав він.

   Петро Порошенко висловив вдячність і пані Моґеріні, і Європейському Союзу в цілому за незмінну підтримку з боку ЄС у продовженні реформ. «Ми дуже цінуємо цю підтримку. Вона надається в різних формах: радники, фінансова підтримка», - сказав Президент.

  «Ми пишаємось тим, що у якості співавторів реформ є наші партнери з Європейського  Союзу і це сприяє і підвищенню ефективності функціонування держави, і сприяє економічному зростанню, і сприяє зростанню оборонних можливостей», - підкреслив Глава держави.

   Він також повідомив, що під час сьогоднішніх перемовин було детально обговорено проект Закону про національну безпеку, який був внесений Президентом в парламент на минулому тижні. «Дуже важливо, щоб ми прискорили голосування за нього», - зазначив Петро Порошенко.

  Одним із доказів спільної результативної роботи Президент вважає рішення Європейської Комісії започаткувати четверту програму макрофінансової допомоги нашій державі. «Яке, як ми дуже очікуємо, буде підтримано Радою ЄС і Європарламентом. Ми домовились про це під час Саміту Східного партнерства і на виконання цих домовленостей Єврокомісія започаткувала цей процес», - сказав Глава держави.

Всі новини →