Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Глава держави: Крим – лакмусове питання для кожного українського громадянина, для кожного політика світу, на яке він собі має відповісти

22/02/2018

    Президент Петро Порошенко взяв участь у судовому засіданні із розгляду кримінального провадження щодо звинувачень у державній зраді колишнього президента Януковича. Зокрема, Глава держави поінформував суд про обставини його поїздки на територію АР Крим у лютому 2014 року та події, свідком яких він був на той час.

    За словами Петра Порошенка, 27 лютого 2014 року він запропонував, за дорученням Голови Верховної Ради, виконуючого обов’язки Президента України Олександра Турчинова, негайно вилетіти в Крим і особисто провести переговори з депутатами Верховної Ради Криму, «щоб зупинити ті руйнівні процеси, які почалися зі спроби оголошення незаконного референдуму, переконати депутатів і переконатися самому в процесах і подіях, які тоді відбулися в Сімферополі і Криму».

   Президент повідомив, що згідно доручення він був уповноважений «від імені Верховної Ради України проводити консультації та переговори щодо стабілізації та врегулювання політичної ситуації в АР Крим». Він також додав, що готовий надати відповідний документ суду.

    Президент також детально поінформував суд про обставини своєї поїздки в Крим. Зокрема, він повідомив, що особисто переконався в тому, що Верховна Рада  АР Крим не працювала. «Оточена вона була так званими «маленькими зеленими чоловічками», військовослужбовцями регулярних сил РФ і ланцюгом осіб в камуфляжі, які себе називали «кримською самообороною», але координувалися офіцерами спецслужб РФ»,  - сказав Петро Порошенко. Він зазначив, що все це було зафіксовано на відеокамери журналістів, які були там присутні.

    Глава держави також повідомив, що його спроба потрапити до ВР Криму була заблокована зазначеними особами, включаючи військовослужбовців Росії.  «В цей час я був оточений декількома, спочатку десятками, а потім сотнями людей. Частина з них була провокаторами, які намагалися вдарити, тиснути, якось погрожувати мені. Але частина людей стала на мій захист і вважаю, що в той час була безпосередня загроза моєму життю. І дуже дякую тим людям, які були недалеко від мене і які своїми діями мене захистили. Також там було декілька міліціонерів. Хочу скористатися можливістю і подякувати їм, бо ці міліціонери намагалися чесно виконувати свої обов’язки», - сказав він.

Всі новини →