Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Нехай завжди буде дитяча посмішка!

05/10/2017

Відповідно до Указу Президента України від 27 листопада 2008 року, 30 вересня в Україні щорічно відзначається День усиновлення. Це свято життєвої мудрості і щирості, свято розуміння, великої душі та великого терпіння, це - день вшанування прийомних батьків, вихователів дитячих будинків родинного типу, усіх, хто причетний до усиновлення і захисту прав дитини. Це - день радості тисяч і тисяч дівчаток і хлопчиків, які знайшли щастя в люблячих і дбайливих сім’ях. І невипадково він збігається в часі з християнським святом Віри, Надії, Любові. Адже, доброта і любов - головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Завдання дорослих - захистити права кожної дитини, а особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом повернення їм того, що, волею долі, у них відібрало життя. Тож, усиновлення це один зі шляхів зробити дитину щасливою.
Із нагоди свята членів дитячих будинків сімейного типу нашого району, прийомних сімей, опікунів з дітьми запросили на урочистості до районної ради. Звертаючись до присутніх, голова райдержадміністрації Алла Воробйова, голова районної ради Юрій Піньковий, заступник начальника служби у справах дітей РДА Віталій Динько наголошували: «Усиновлення - це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями - і дитини, і дорослого…


Шановні батьки, ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, найважливіше - щастя мати родину, тата і маму, душевну щедрість, батьківську турботу, родинне тепло. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Нехай прийняте вами рішення про усиновлення дитини стане одним із найкращих рішень у вашому житті. Хай любов, ласка, доброта, взаєморозуміння та відвертість допоможуть вам у будівництві міцного довголіття власної родини. Доземний уклін вам за велике серце, яке здатне відчувати біль інших людей. Бажаємо і батькам, і дітям міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові».
Слід зауважити, що саме на території нашого району були створені перші на Миколаївщині дитячі будинки сімейного типу Руссів, Шполянських, Полосмак. Останній з названих з 2002 року має статус прийомної сім’ї, зараз там виховуються двоє хлопчиків.
У 2007 році статус будинку сімейного типу отримала сім’я Масленнікових - Уляни Олексіївни та Олександра Володимировича (8 діток-вихованців та 4 власних), із 2014 року діє дитячий будинок сімейного типу (до цього - прийомна сім’я) Людмили Володимирівни та Миколи Петровича Вівчарів (13 дітей-вихованців, 3 власних). Знайшли любов, затишок, розуміння, турботу обділені долею діти у прийомних сім’ях Марини Валентинівни та Володимира Миколайовича Чайок (2 вихованців, 2 власних), Світлани Миколаївни та Олександра Івановича Цинаковських (2 діток), Наталії Іванівни та Олександра Павловича Єлькіних (2 вихованців, 1 власна), Вікторії Василівни Кауцман (2 діток), Світлани Данилівни та Віталія Івановича Ковтунів (3 діток), Ольги Петрівни та Федора Олександровича Бучушканів (1 вихованець та 3 власних). А ще немало у нас небайдужих людей, які оформили опікунство над дітками, позбавленими батьківської турботи.
Із нагоди Дня усиновлення грамотами райдержадміністрації нагороджені Наталя Павлівна Сутула, Тетяна Михайлівна Бальман, Олена Вікторівна Худенко; грамотами районної ради - дитячі будинки сімейного типу Масленнікових та Вівчарів, прийомна сім’я Єлькіних; грамотами служби у справах дітей РДА - прийомна сім’я Бучушканів, а також Валентина Олександрівна Ткаченко, Сергій Володимирович Человенко, Світлана Олексіївна Жирнова, Ганна Семенівна Подозерова, Тетяна Миколаївна Ніколаєнко, Петро Олексійович Іванов.
Поетично-музичну композицію підготували юні аматори під керівництвом відділу культури РДА. Не кожного дня хлопчики і дівчатка знаходять своїх маму і тата. І будемо сподіватись, що комусь ще з дітей пощастить і він знайде батьків, зокрема, й серед жителів нашого району.
А на добру згадку про теплу зустріч - знімок.

Всі новини →