Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Візит до відбуваючих покарання в Ольшанській виправній колонії

18/09/2017

З метою здійснення громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених, сприяння установі виконання покарань у виправленні і ресоціалізації засуджених, надання допомоги в соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання 15 вересня 2017 року спостережна комісія, створена при Миколаївській РДА, відвідала Ольшанську виправну колонію № 53. Серед членів комісії були: перший заступник голови Миколаївської РДА Олексій Бродецький, заступник директора Миколаївського РЦЗ Кристина Висоцька, представники Управління соцзахисту та Першого Миколаївського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

        Звертаючись до засуджених Кристина Висоцька наголосила, що навіть у складних соціально-економічних умовах, в яких перебуває на даний час наша держава, питання соціального захисту, реабілітації засуджених, що повернулись із місць позбавлення волі, зокрема їх працевлаштування, є одним із найважливіших напрямків роботи з певними категоріями громадян. 

          Засуджені були ознайомлені з умовами реєстрації в центрах зайнятості. Було надано роз’яснення щодо ряду послуг, які надає служба зайнятості тим шукачам роботи, що звернулись по допомогу після повернення з місць відбування покарання та було дано консультації щодо особливостей їх працевлаштування.

       Перший заступник голови РДА, в свою чергу,  розповів про допомогу яку надає спостережна комісія в соціальній адаптації особам звільненим від відбування покарання. Прикладом допомоги служить розгляд звернення одного з засуджених відносно призупинення виплати йому соціальної допомоги пов’язаної з інвалідністю. Олексій Бродецький розповів засудженому, що його звернення знаходиться на розгляді в Управлінні соціального захисту і найближчим часом буде позитивно вирішене.

       В ході зустрічі виник активний діалог. Всі присутні засуджені отримали відповіді на свої запитання.

       Крім того члени спостережної комісії подарували для Ольшанської виправної колонії 100 примірників художньої та наукової літератури.

 

Всі новини →