Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Алла Воробйова провела зустріч з представниками аптек

11/08/2017

10 серпня 2017 року голова районної державної адміністрації Алла Воробйова провела зустріч з представниками аптек, а саме: ПКВО «Фармація», ТОВ «СінеС», ТОВ «Агат-Фарм», ТОВ Капітель-Миколаїв», які виявили бажання співпрацювати в проекті по відпуску препаратів інсуліну. В зустрічі також прийняли участь головний лікар Центральної районної лікарні Тетяна Хоржевська та лікар-ендокринолог Марина Артьомова.

         З метою визначення правових та організаційних засад щодо критеріїв відбору суб'єктів господарювання, які будуть здійснювати на території Миколаївського району відпуск препаратів інсуліну та порядок використання коштів субвенції з обласного бюджету на забезпечення лікування хворих на цукровий діабет Центральною районною лікарнею спільно з фахівцями районної державної адміністрації був розроблений проект регуляторного акту «Про затвердження критеріїв відбору суб’єктів господарювання, які будуть здійснювати на території Миколаївського району відпуск препаратів інсуліну та порядок використання коштів субвенції з обласного бюджету на забезпечення лікування хворих на цукровий діабет».

         «Ми повинні зробити все, щоб не порушуючи конкуренції, забезпечити наших хворих на цукровий діабет ліками, наша основна задача забезпечити виконання Закону України «Про захист економічної конкуренції» та постанов КМУ від 05.03.2014р. №73 «Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну», від 23.03.2016р. № 239 «Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну», наказу Міністерства охорони здоров’я України від 13.04.2016р. № 359 «Про затвердження Положення про реєстр референтних цін на препарати інсуліну та Порядку розрахунку референтної ціни на препарати інсуліну»», -  наголосила Алла Воробйова.

         Марина Артьомова також  зосередила увагу присутніх на наказах Міністерства охорони здоров’я від 11.07.2017р. № 782 «Про затвердження Порядку визначення обсягів потреби в закупівлі лікарських засобів закладами і установами охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів» та від 23.12.2015 р. № 890 «Про затвердження Положення про реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії».

 

Всі новини →