Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Ні, торгівлі людьми!

27/07/2017

30 липня є Всесвітнім днем боротьби із торгівлею людьми. Торгівля людьми - це сучасне рабство та злочин, жертвами якого можуть виявитися чоловіки, жінки, діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації.

За даними Міжнародної організації праці, 21 мільйон людей у всьому світі є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки та діти потрапляють до рук торговців людьми як в своїх країнах, так і за кордоном. При цьому страждають всі країни, будь то країна походження, транзиту або призначення.

Форми торгівлі  людьми: сексуальна експлуатація, примушування до проституції, використання у порнобізнесі; трудова експлуатація; примусове жебрацтво; вилучення органів.

Україна бере участь у міжнародному співробітництві у сфері протидії торгівлі людьми на державному, регіональному та місцевому рівнях.

25 липня 2017 року головний державний інспектор Управління Держпраці у Миколаївській області Молочко Наталія ознайомила безробітних Миколаївського районного центру зайнятості з основними положеннями Закону 3739-VI. До відома присутніх було доведено, що особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми має право звернутися до місцевої державної адміністрації із заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та до органів Національної поліції щодо захисту прав і свобод. Окрему увагу було приділено питанню протидії торгівлі дітьми.

Всі новини →