Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Забезпечення рівних можливостей при прийнятті на роботу

26/06/2017

         Семінар з роботодавцями за темою «Забезпечення рівних можливостей для працівників при прийнятті на роботу – позитивний імідж організації та сучасного працівника» провели в Миколаївському РЦЗ 22 червня 2017 року.

        Відкриваючи семінар, директор центру зайнятості Олександр Ткачук, надав інформацію про стан ринку праці району та висвітлив сучасні тенденції, які відбуваються на локальному ринку праці. Ознайомив присутніх із ст.50 Закону України «Про зайнятість населення», в якій йдеться про недопущення проявів дискримінації. Зазначивши при цьому, що однією з найбільш поширених форм дискримінації є гендерна нерівність у сфері зайнятості та оплаті праці.

        Провідний фахівець Катерина Канєвська зазначила, що гендерна рівність передбачає рівний доступ, можливості, обов’язки та участь чоловіків і жінок в усіх сферах економіки. Наголосила, що принцип рівності прав і можливостей та заборона дискримінації у сфері праці закріплені у Конституції України. Зупинилась на соціальних послугах у межах законодавства щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків у прийнятті суспільно-важливих рішень та поінформувала про відповідальність роботодавців за порушення законодавства.

Всі новини →